Räikkönen: “Ferrari ne pozna predaje”

Avtor prispevka: , objavljeno 15. julija 2016 .

Nedeljska dirka v Silverstonu je bila ena izmed tistih, ki jih  hoče ekipa Ferrarija čim prej pozabiti. Kimi Räikkönen je bil šele peti, brez možnosti boja proti Mercedesu in Red Bullu. Sebastian Vettel je po menjavi menjalnika in posledični kazenski prestaviti za pet mest ter težkem boju s srednjimi ekipami pristal na devetem mestu. Hkrati pa je bil po dirki deležen kritik zakaj Ferrari toliko zaostaja za ostalimi najboljšimi ekipami.

Oba dirkača sta branila svojo ekipo in zatrjevala, da je njihov dirkalnik eden najboljših. Tako se očitno držijo tistega načela, da je najbolje biti čim bolj umirjen in delati naprej. Räikkönen je na včerajšnjih testiranjih brez težav odpeljal 103 kroge in s časom 1.30.665 dosegel najboljši čas treningov.

Med testiranji so izvedli tudi več testov aerodinamike ter mehkih pnevmatik. »V celoti smo uspeli izpeljati celoten program testiranj in odkrili tudi nekaj izboljšav,« je bil odkrit Räikkönen. Izboljšave so potrebne, saj je že večina poznavalcev Formule 1 prepričana, da je letošnja sezona za ekipo Ferrari že odpisana.

Za boljšo klimo v ekipi je tudi Räikkönen pohvalil vse posameznike, ki z veliko vnemo in predanostjo delajo in iščejo najboljše, kar se da. »Mi smo Ferrari. Tu smo za to, da zmagujemo in delamo naprej. Vedno smo verjeli in še vedno verjamemo, da lahko zmagujemo ter se z lepa ne predamo. Zato delamo in še bomo delali na tem, da se bomo izboljšali,« je optimističen Räikkönen.

Še pred poletno pavzo želijo pri Ferrariju popraviti slab vtis iz zadnjih dveh dirk. Zato je tudi na ekipo vse več pritiskov, da naj že končno, na preostalih dveh dirkah, pokažejo kaj zmorejo.

Foto: planet-f1