Raikkonen dobil opozorilo

Avtor prispevka: , objavljeno 18. aprila 2015 .

Ferrarijev dirkač Kimi Raikkonen je od komisarjev dobil opozorilo, potem ko je na včerajšnjem drugem prostem treningu pred Veliko nagrado Bahrajna pri izhodu iz ulice boksov prevozil belo črto tik preden se je iz garaže pojavil Sauber.

FIA komisarji so dejanje videli kot nevarno in v nasprotju s členom 30.13 športnih pravil, ki pravi “dirkalnik ne sme po nepotrebnem voziti počasneje, z napakami ali na način, ki bi lahko bil potencialno nevaren za druge dirkače ali osebe”. Njihova uradna izjava pravi: “Dirkalnik številka 7 je vozil na potencialno nevaren način, ko je zapuščal bokse.”

Pod drobnogledom je bil zaradi podobnega dejanja tudi zmagovalec prejšnje dirke Lewis Hamilton, ki pa je ostal nekaznovan. Po treningu je povedal: “V bistvu niti ne vem veliko o tem. Pravilo pravi, da začenjaš na levi in omogočaš ljudem, da grejo mimo po desni. Videl sem Raikkonena, da je bil na nek način blokiran, ker je prihajal drugi dirkalnik, in ga je obvozil, jaz pa sem mu sledil. Zapeljal sem samo na desno. Kolikor sem seznanjen, je to zakonito.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo