Raikkonen bo kljub bolečinam nastopil na dirki

Avtor prispevka: , objavljeno 21. septembra 2013 .

 

Kimi Raikkonen bo kljub bolečinam, ki mu jih povzroča vkleščen živec v hrbtu, nastopil na dirki za VN Singapurja. Dirkač Lotusa bo dirko začel s trinajstega mesta, saj je zaradi bolečin le s težavo nastopil na kvalifikacijah in tam izpadel v drugem delu. V moštvu iz Enstona so pred kvalifikacijami že razmišljali, da bi Finca, čigar težave so posledica nesreče na testiranjih v Franciji leta 2001,  nadomestil rezervni dirkač Davide Valsecchi.

“Že zjutraj so bile bolečine neznosne,” je o nastopu na tretjem prostem treningu povedal Raikkonen. “Sploh nisem mogel voziti na polno, zato niti nismo opravili vseh priprav, ki smo jih želeli. K sreči pa bomo vsaj lahko nastopili na dirki. Jutri bom na štartu dirke, potem pa bomo videli, kako bo šlo.”

Romain Grosjean je tako vodil napad moštva Lotus. Francozu je uspelo ugnati Marka Webbra, tako da bo dirko začel s tretjega mesta ob Nicu Rosbergu.

“Dirkalnik je bil danes dober,” je povedal Grosjean, ki je v petek imel težave z volanskim drogom dirkalnika. “V prvem delu nismo bili tako hitri, kot smo pričakovali, toda ekipa si je domislila dobre taktike dveh hitrih krogov v drugem delu. Na štartu te dirke je dobro biti v ospredju,” je kvalifikacijsko uvrstitev komentiral Grosjean.