Raikkonen: Alfa Romeo C38 je velik korak naprej

Avtor prispevka: , objavljeno 18. februarja 2019 .

Kimi Raikkonen je po prvem dnevu testiranj v dirkalniku Alfe Romeo C38 ocenil, da je moštvo letos naredilo velik korak naprej, v primerjavi z lanskim dirkalnikom. Finec se je pred letošnjo sezono presenetljivo pridružil moštvu Sauber, katerega je nato prevzela italijanska Alfa Romeo. Nekdanji dirkač Ferrarija je Sauberjev lanski dirkalnik preizkusil lani v Abu Dabiju, na testiranjih po koncu sezone, po prvem dnevu testiranj v Barceloni, kjer je postavil peti čas, pa je prepričan v napredek.

“Prvi dan je bil zelo pozitiven,” je povedal prvak sezone 2007, ki je dan sicer začel z vrtenjem v prvem krogu, a je zatem odpeljal 114 krogov. “Takoj na začetku nismo veliko spreminjali nastavitev, le kakšno malenkost sem, ter tja. Fantje so med zimo opravili zelo dobro delo in na voljo imamo paket, s katerim lahko delamo in ga izboljšamo. Občutek je normalen in v primerjavi s tistim, kar sem preizkusil lani, je to korak naprej, o tem ni dvoma.”

Finčev testni dan se je sicer končal na stezi, čeprav moštvo ni podalo informacij, zakaj se je dirkalnik ustavil, glede vrtenja v prvem krogu pa se je pošalil: “Pozimi se nikoli ne naučimo, da je težko voziti v hladnih pogojih. Toda razen tega je vse delovalo brez težav. Dirkalnik je zares dober. Zgodaj je še, toda za zdaj je dobro.”

Šef moštva Alfe, Frederic Vasseur je dejal, da Raikkonenovo vrtenje ni prekrižalo načrtov ekipe, saj so izgubili vsega 37 minut. “Na tak dan se ponavadi ne osredotočamo na hitrost, temveč na naš testni načrt,” je povedal. “Pred vrtenjem smo imeli jasen načrt katerega smo se držali čez cel dan. Ne da hitrost ni pomembna, toda nihče ne ve s koliko goriva so vozili drugi, s kakšnimi nastavitvami, itd. Ostati moramo osredotočeni na svoje delo in se ne primerjati z drugimi. Za to bomo imeli na voljo 21 dirk.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish