Racing Point se je s 1. januarjem 2021 preimenoval v Aston Martin

Moštvo Racing Point se je preimenovalo v Aston Martin F1
Avtor prispevka: , objavljeno 3. januarja 2021 .

Nazadnje je moštvo ime spremenilo februarja 2019, ko je iz Racing Point Force India F1 Team nastal Racing Point F1 Team. Pred tem je bilo moštvo znano kot Force India Formula One Team Limited. Na drugi strani je znamka Aston Martin v Formuli 1 že nastopila na petih dirkah konec petdesetih in v začetku šestdesetih let prejšnjega stoletja, a brez večjih uspehov.

Korenine moštva iz Silverstona sicer segajo v leto 1991, ko je Eddie Jordan ustanovil ekipo, ki je nosila njegovo ime, torej Jordan Grand Prix. Leta 2005 je moštvo prodal investicijskemu skladu Midland Group, ki je ekipo naslednje leto preimenoval v MF1 Racing in jo še isto leto prodal nizozemskemu butičnemu proizvajalcu avtomobilov Spyker. Nizozemci so v F1 zdržali le v sezoni 2007, nato pa je moštvo kupil indijski poslovnež Vijay Mallya ter ga preimenoval v Force India. Po tem, ko je moštvu sredi leta 2018 grozil bankrot, ga je kupil konzorcij pod vodstvom Lawrenceja Strolla.

Aston Martin bo v sezoni 2021 nastopil s postavo Lance Stroll – Sebastian Vettel, namesto prepoznavne roza barve dirkalnikov (barva imenskega sponzorja BWT) pa naj bi nastopali v British Racing Green zeleni barvi.

Članek je na voljo tudi na vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish