RACING POINT je SERGIO PEREZU poklonil pokal za zmago VN SAKHIRJA

Avtor prispevka: , objavljeno 22. decembra 2020 .

Ko so pri Racing Pointu pričeli za sezono 2021 načrtovati s Sebastianom Vettlom in ko je bila ločitev od Sergia Pereza po koncu letošnjega prvenstva dorečena, je bil Mehičan zelo šokiran. Dolgo časa ni bilo jasno, ali bo v prihodnjem letu ostal v Formuli 1. Toda med njim in ekipo nikoli ni bilo hude krvi.

Toliko bolj prisrčno je bilo slovo na finalu sezone v Abu Dabiju, kot prikazuje posnetek, ki ga je ekipa nazadnje objavila na družabnem omrežju. V njem Perez ni pričakan le z aplavzom in vzkliki Checo, temveč so mu namenili tudi številna darila. Med njimi zagotovo izstopata pokal za njegovo prvo zmago v Formuli 1, ki jo je dosegel na dirki VN Sakhirja, ki običajno ostane pri ekipi, in volan, s katerim je Mehičan krmilil v smeri svoje zmage. “Želimo se ti zahvaliti za vse, kar si storil za ekipo, za vse sijajne dirke, ki smo jih doživeli skupaj, za naše prijateljstvo in za to, ker si del družine. Zato smo ti priskrbeli nekaj daril,” je svojemu zdaj že nekdanjemu dirkaču povedal Otmar Szafnauer, šef ekipe Racing Point.

Prisrčno slovo ekipe Racing Point od Sergia Pereza, ki je v dar dobil pokaz za svojo prvo zmago v Formuli 1, ki jo je dosegel na dirki za VN Sakhirja v Bahrajnu.

O pokalu zmagovalca iz VN Sakhirja pa se je pošalil: “Vem, da si nenehno poskušal, da ga ukradeš in potem smo ga morali vračati nazaj.Perez mu je z nasmehom odgovoril: “Jaz sem ga prinesel nazaj, ker ste ga pozabili v restavraciji.” Sedaj bo lahko tudi uradno zadržal to trofejo. “Hvala vsem. Bilo mi je v veliko zadovoljstvo, da sem lahko sodeloval z vami,” se je od svoje ekipe poslovil Mehičan. “Upam, da me boste pogrešali. Ta leta meni in moji družino veliko pomenijo. Sedem let je dolgo obdobje, v katerih smo delili toliko dobrih, slabih in tudi lepih trenutkov in spominov, ki jih bomo večno nosili v sebi. Kot vedno pravim, imate v Mehiki dobrega prijatelja. Kadarkoli boste tam, me pokličite.

Naslednjo sezono se bo Perez za točke in najboljša mesta boril za ekipo Red Bull. Svojo zadnjo sezono za Racing Point je končal na četrtem mestu lestvice dirkačev. Njegov naslednik v ekipi Racing Point, ki se bo prihodnje leto imenovala Aston Martin, pa bo Sebastian Vettel.         

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish