Quartararu tudi drugi trening, Zarco deseti, Rossi spet na tleh

Fabio Quartararo Yamaha MotoGP dobil tudi drugi trening
Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2019 .

Fabio Quartararo je bil najhitrejši tudi na drugem petkovem treningu dirke za VN Valencije. Drugi je bil njegov znanec s prostih treningov, Maverick Vinales, ki je za Francozom zaostal za 0.148 sekunde. Tretji je bil Marc Marquez, ki se ob koncu treninga ni udeležil lova na najhitrejši čas. Četrti čas je postavil Jack Miller pred Francom Morbidellijem, Alexom Rinsom, Joanom Mirom, Aleixom Espargarojem in Andreo Dovizioso.

Johann Zarco je postavil deseti čas. Nadomestni dirkač moštva LCR Honda je bil drugi najvišje uvrščeni dirkač na Hondi, saj je bil celo hitrejši od moštvenega kolega Cala Crutchlowa. Trening so tudi sicer zaznamovale majhne razlike med dirkači, saj je šele Ducatijev wildcard dirkač Michele Pirro na trinajstem mestu za najboljšim zaostal več kot sekundo.

Valentino Rossi je po padcu na prvem treningu, padel tudi na popoldanskem. Italijan je s tovarniško Yamaho postavil šele štirinajsti čas. Bil je le dobro desetinko sekunde hitrejši od Jorgeja Lorenza na Hondi, ki po nedeljski dirki končuje kariero dirkača MotoGP.

Še enkrat pa je navdušil tudi novinec Iker Lecuona, ki bo v prihodnji sezoni dirkal za moštvo Tech3, svoj prvi nastop pa bo opravil ta konec tedna. Na drugem treningu je za moštvenim kolegom Hafizhom Syahrinom zaostal nekaj več kot dve desetinki sekunde.