Quartararu kvalifikacije pokvarila opozorilna lučka

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2019 .

Fabio Quartararo je pojasnil, da je iz boja za prvo štartno vrsto izpadel, saj se mu je med prvim hitrim krogom na motociklu prižgala opozorilna lučka. Francoz ni pojasnil, kakšne težave je imel z motociklom, je pa dejal, da bi se zagotovo lahko boril za mesto v prvi štartni vrsti, vendar za najboljši štartni položaj najbrž ne bi imel dovolj hitrosti. “Prižgala se je opozorilna lučka. Potreboval sem vsaj en hiter krog, zato sem peljal naprej,” je pojasnil Fabio. “Takšna opozorila ti zmedejo ritem, čeprav misliš, da voziš s polno hitrostjo. Uspelo mi je odpeljati dober krog, vendar sem bil malce prestrašen, ko sem videl opozorilo.”

Dirkač moštva Petronas Yamaha je moral za drugi poizkus uporabiti rezervni motocikel, na katerem pa je bil nameščena mehka prednja guma, za razliko od prvega, kjer je vozil s srednje trdo. Njegov drugi poizkus je bil tako 0.021 sekunde počasnejši od prvega. “Mehka prednja guma mi ni ustrezala, niti z njo nismo veliko vozili. Preizkusil sem jo na prvem treningu in ni mi bila všeč, zato sem vesel, da sem lahko z njo odpeljal podoben krog,” je pojasnil Quartararo, ki je kvalifikacije končal 0.444sekunde za Marcom Marquezom, zmagovalcem kvalifikacijskega treninga.

Toda mlademu dirkaču Yamahe je zmanjkalo le 0.016 sekunde do Valentina Rossija na drugem mestu, zato je bil prepričan, da bi lahko osvojil mesto v prvi štartni vrsti: “V prvi štartni vrsti da, saj smo bili le okrog dve stotinki počasnejši in v tistem krogu sem naredil veliko napak. Kar pa se najboljšega štartnega položaja tiče, je Marc odpeljal neverjeten krog. Težko je reči za prvo mesto, toda mislim, da bi lahko dosegli prvo štartno vrsto, če bi bilo z motociklom vse v redu.”