Quartararto: Yamaha ni več najenostavnejši motor za vozit

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2021 .

Fabio Quartararo je dejal, da zgodbe, kako je Yamaha najenostavnejši motor za vožnjo ne držijo več, saj ga je moral na kvalifikacijah za VN Katarja motor pritisniti na vso moč, da je lahko odpeljal hiter krog.

Motor je mnoga leta veljal za enega najlažjih motorjev v vožnji, vendar to dejstvo ne velja več. M1 se je izkazal za težje obvladljiv motor, saj je starejši okvir izgubil zmogljivost v ovinkih v primerjavi z šasijo 2019. Šasija 2021 ima boljše sposobnosti obračanja in zato je potrebno za hiter krog potrebno zelo močno pritisniti motor proti prejšnjim sezonam. “V prejšnji sezoni bolj, kot sem pritiskal na motor počasnejše sem šel in zato je bilo potrebno način vožnje prilagoditi. V sezoni 2021 pa je treba motor bolj pritiskati, da je mogoče doseči hiter krog”, je dejal Francoz na motociklu Yamahe.

Fabio je mnenja, da morajo delati na tej poti, kot so si jo zastavili, saj je to eden izmed načinov, kako narediti motor dovolj konkurenčen. Dirko in kvalifikacije je potrebno odvoziti na dva različna načina in do uspeha bodo prišli, če bodo oba načina odpeljali na optimalen način.

Svoje mnenje je podal tudi moštveni kolega Maverick Vinales. Tempo, ki ga ima Yamaha trenutno je dober predvsem na dolgoročni tempo. Kar prinaša prednost na dirki, saj so imeli dirkači Yamahe težave predvsem med dirko, kjer se po nekaj odpeljanih krogih Yamaha postala nekonkurenčna. Prednost motorja bo predvsem na ovinkih in tukaj morajo iskati možnosti za prehitevanje z poznim zaviranjem ali pa boljšo linijo v ovinku, kar omogoča trenutna različica Yamahe.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish