Quartararo želi v 2021 dirkati z lanskim motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2020 .

Fabio Quartararo si v prihodnji sezoni želi uporabljati motocikel iz sezone 2019, potem ko je v drugi polovici letošnje sezone, po dvojni zmagi na prvih dveh dirkah, močno razočaral.

Francoz je bil po prvih dirkah sezone glavni favorit za naslov svetovnega prvaka, a je kmalu začel nizati slabe rezultate in izgubljati pomembne točke v prvenstvu, za kar je okrivil ne le Yamahin motocikel, temveč tudi samo organizacijo in delovanje moštva.

Dve dirki pred koncem sezone za vodilnim Joanom Mirom zaostaja za 37 točk, prihodnjo sezono pa se iz pol tovarniške ekipe Petronas SRT seli v Yamahino tovarniško ekipo, kjer bo zamenjal Valentina Rossija, pred novo sezono pa meni, da se bo moralo pri Yamahi veliko spremeniti, zato se nadeja, da bo lahko prihodnjo sezono uporabil lanski motocikel, s katerim je kot novinec zasijal ter osvojil sedem uvrstitev na oder za zmagovalce.

Proizvajalci motorjev za prihodnjo sezono ne smejo spreminjati agregatov, saj je zaradi krize s korona virusom razvoj le teh zamrznjen, zato je upanja, da bi Yamaha lahko rešila težave precej malo, čeprav je Rossi dejal, da bi lahko veliko težav rešili s spremembami na drugih področjih, ter da zamrznitev motorjev ne more biti izgovor.

“Malo me skrbi, vendar upam, da bom lahko uporabil lanski motocikel,” je dejal Quartararo. “Dejstvo pa je, da bomo morali spremeniti veliko stvari, ne toliko v moštvu, kot na splošno pri Yamahi,” je še dodal 24-letnik ki si od Yamahe M1 2019 obeta več, ker je njegov moštveni kolega Franco Morbidelli, ki vozi posodobljeno različico lanskega motocikla, v drugi polovici sezone najuspešnejši dirkač Yamahe, poleg tega pa pravi, da se nikoli ni zares spoprijateljil z letošnjim motociklom.

Foto: Petronas SRT

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish