Quartararo zaradi kombinezona izgubil četrto mesto

Avtor prispevka: , objavljeno 6. junija 2021 .

Fabio Quartararo je po dirki za VN Katalonije prejel kazen treh sekund pribitka h končnemu času, zaradi česar je Francoz padel na šesto mesto, za aktualnega svetovnega prvaka Joana Mira in moštvenega kolega Mavericka Vinalesa.

Dirkač Yamahe je ob koncu dirke v Kataloniji vozil z odpetim zaščitnim kombinezonom, iz katerega je odvrgel tudi ščitnik za prsa. Francoz je dirko končal z odpetim kombinezonom, kar pa ni v skladu s pravili, ki pravijo, da mora biti zaščitna oprema nadeta in primerno zapeta ter privezana ves čas vožnje na stezi.

Quartararo je v cilj pripeljal na tretjem mestu, vendar je takoj pod dirki že bil kaznovan s tremi sekundami prištevka h končnemu času, ko je zaradi napake zapeljal s steze in pridobil prednost. S tem je dirkač Yamahe zdrsnil na četrto mesto.

Po dirki je povedal, da ne zna pojasniti, zakaj se je kombinezon odpel, pri proizvajalcu Alpinestars pa so že začeli preučevati dogodek.

Kar nekaj dirkačev je menilo, da bi morali komisarji Quartararoja poklicati v bokse že med dirko, Mir pa je menil, da je Francoz ogrozil druge dirkače, ko je na stezo odvrgel ščitnik za prsa. Quartararo je bil po dodatni kazni zelo razočaran, kar je pokazal tudi v zapisu na svojem Instagram profilu: “Čestitam vsem, ki so se pritoževali in zahtevali še eno kazen. Nikogar nisem ogrožal, že tako pa sem težko vozil. Je pa lepo videti prave obraze posameznikov.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish