Quartararo: Za mano je težak dan

Avtor prispevka: , objavljeno 7. marca 2021 .

Fabio Quartararo je v prvi polovici testnega dneva imel kar nekaj težav, da se je privadil na Yamahin dirkalni motocikel, potem ko je med zimo treniral na cestni različici R1.

Francoz je letos v tovarniško moštvo Yamahe prestopil iz ekipe Petronas SRT in tako stopil v čevlje Valentina Rossija, bil pa je eden izmed devetih dirkačev, ki so med zimskim premorom zamenjali moštva. Potem ko je lansko sezono začel z dvema zaporednima zmagama in e postavil v vlogo favorita za naslov svetovnega prvaka, je do konca sezone povsem potonil in sezono končal šele na osmem mestu, slab občutek na Yamahi pa se očitno nadaljuje tudi v tej sezoni.

“Danes je bilo hladno. Imel sem kar nekaj težav, da sem se znova privadil na motor,” je priznal. “Za privajanje sem potreboval pol dneva, toda na koncu sem bil zadovoljen. Občutek se mi je povrnil in izpeljali smo dober testni dan. Zelo dober občutek je biti tovarniški dirkač, všeč mi je vzdušje in počasi se bomo še izboljšali.”

Fabio je preizkusil nov okvir motorja, za katerega pa zaradi težkih pogojev na stezi ne more reči, ali je boljši od lanskega ali ne. “Nedelja bo boljši dan za testiranje, saj naj bi bilo vreme malce boljše, tako da bomo lažje občutili podrobnosti na motorju. Sobotni čas ni bil najboljši, saj nisem vozil povsem na meji zmogljivosti, v nedeljo pa bo boljša priložnost za spoznavanje motorja. Sobota je bila zame težka, saj sem se privajal nazaj na M1 in težko je bilo podati jasne informacije. Te niso bile povsem očitne, saj smo na začetku vozili na novih gumah pa nisem bil tako dober. Občutek sem dobil šele proti koncu, ko so bile gume obrabljene, zato glede ocene novosti na motorju raje počakam do nedelje,” je še pojasnil.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish