Quartararo: Vsi so naredili korak naprej, le mi smo obtičali

Avtor prispevka: , objavljeno 30. oktobra 2020 .

Fabio Quartararo trenutno drugi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v skupnem seštevku zaostaja 14 točk za Joanom Mirom. Večino prvenstva je preživel kot vodilni v skupnem seštevku, vendar pa je zaradi nekoliko slabših rezultatov na zadnjih dirkah padel na drugo mesto. Glavna težava je po njegovem mnenju, da so vsi naredili korak naprej v razvoju motorja, le Yamaha je obstala na mestu.

Velika težava nastane, ko pride do dirke in je treba celotno dirko odpeljati z istimi gumami, ki pa se hitro začnejo obrabljati in tam Francoz izgubi ritem in začne padati po razpredelnici. “Na zadnji dirki se preveč agresivno prihajal v ovinke in tako začel izgubljati oprijem, saj sem hotel narediti podobne čase, kot na kvalifikacijah. Še vedno pa ne znam pojasniti, zakaj je prišlo, do takšne obrabe pnevmatik,” pravi Francoz. Sedaj sledita dve dirki v Valenciji, kjer se pričakuje, da bo prišlo do manjše obrabe pnevmatik in bo tako Yamaha veliko bolj konkurenčna na dirki. Tudi dirke v Portimau se Francoz izredno veseli in pričakujemo, da bodo boji za naslov prvaka izredno zanimivi.

Podobne težave, kot jih ima Fabio Quartararo ima tudi njegov sotekmovalec v naslednji sezoni Maverick Vinales. Večina treningov je med najhitrejšimi, toda med dirko enostavno izgubi oprijem in začne izgubljati mesta.

Vendar moramo dodati, da je njegov moštveni kolega Franco Moribidelli izbral na zadnji dirki isti komplet gum in prišel do zmage na dirki. Celotno dirko je odvozil več kot 14 sekund hitreje od Francoza. Tako se poraja vprašanje, če je to glavni razlog za slabe rezultate ali pa je enostavno premalo izkušenj v MotoGP ali celo premalo motivacije, če se štart ne izide po njegovih pričakovanjih. Ali postaja Franco Moribidelli glavni kandidat Yamahe za naslov prvaka pa bomo videli v Valenciji.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish