Quartararo: Vse boli, toda imel sem srečo

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2019 .

Fabio Quartararo je bil zaradi padca na prvem prostem treningu v Avstraliji prisiljen izpustiti drugega. Francoskega dirkača je v šestem zavoju grdo streslo nato pa vrglo preko motocikla. Ob tem je precej nerodno pristal na svoj levi gleženj. S steze so ga odnesli na nosilih in ga odpeljali v medicinski center na preiskave. Na srečo so ugotovili, da ni prišlo do zloma. V levi gleženj je sicer dobil močna protibolečinska zdravila zaradi česar je nato izpustil drugi trening.

“Izgubil sem zadnji del motocikla, nato je motocikel za trenutek ponovno pridobil oprijem in me ob tem vrglo preko sprednjega dela,” je dejal francoski dirkač pred začetkom drugega treninga. Imel sem srečo, da nisem zlomil kakšne kosti saj je šlo za močan udarec v koleno.”

Quartararo si bo sicer danes opravil še dodatno zdravljenje v želji, da bi lahko jutri nastopil že na tretjem treningu.

“Videli bomo kakšno bo stanje jutri. Trenutno noga precej boli. Nekoliko sem razočaran, ker nisem mogel nastopiti na tretjem treningu, toda najpomembneje je, da ni prišlo do zloma. Vse boli, ampak imel sem srečo.”

Kot enega izmed razlogov za padec je navedel tudi svojo neizkušenost z vožnjo po mokrem.

“Nimam veliko izkušenj z vožnjo v dežju, vendar mi šlo danes precej dobro. Naredil sem napako iz katere se lahko veliko naučim. Letos nisem velikokrat padel zagotovo pa je bil ta poleg tistega v Silverstonu najbolj boleč.”

 

https://twitter.com/i/status/1187611916648235011