Quartararo: Voziti bo treba previdno

Avtor prispevka: , objavljeno 17. junija 2020 .

Francoski dirkač Petronas Yamahe pravi, da bo treba na prvih dirkah voziti izredno previdno, da nebi prišlo do padcev in poškodb. Fabio Quartararo velja za enega glavnih konkurentov Marca Marqueza za letošnji naslov svetovnega prvaka razreda MotoGP.

Testiranj skoraj ni bilo, sezona se je začela mnogo pozneje, kot običajno vse to so razlogi, da lahko hitreje pride do poškodb. Veliko dirkačev je bilo to sezono zelo malo na motorju in niso odpeljali veliko krogov, zato niso vsi pripravljeni na dirke kot ostale sezone.

“Res sem vesel, da imamo končno koledar. Hvala Dorni in IRTA za odlično opravljeno delo,” pravi Fabio. Vesel je, da bo na sporedu dirk njegova domača v Francoskem Le Mansu. “Najpomembnejše je, da sezono izpeljemo do konca, čeprav to pomeni, da bo veliko dirk na istih dirkališčih”.

Francoz upa, da bo poleg presenečenja, da bo dirka potekala na Francoskih tleh tudi presenečenje v obliki gledalcev in bo katera izmed dirk potekala ob prisotnosti gledalcev. Za sedaj je najpomembnejše, da ostanemo zdravi, da bomo lahko kasneje uživali o vseh lepotah, ki ga ponuja MotoGP.