Quartararo v prihodnji sezoni cilja na manj čustven pristop

Avtor prispevka: , objavljeno 8. decembra 2020 .

Fabio Quartararo namerava v prihodnji sezoni k dirkanju pristopiti z manj čustvi, ki ga prevzemajo, kadar se stvari ne odvijajo njemu v prid, potem ko je s tem imel kar nekaj težav v drugi polovici letošnje sezone.

Francoz, ki se prihodnjo sezono seli v tovarniško ekipo Yamahe, je sezono začel z dvema zmagama in čeprav je večji del leta vodil v točkovanju prvenstva, se je na koncu moral zadovoljiti zgolj z osmim mestom. V drugi polovici sezone je imel kar nekaj težav z Yamahinim motociklom, posledično pa je iz boja za naslov izpadel zaradi niza katastrofalnih uvrstitev.

Quartararo je prepričan, da bo moral biti v prihodnji sezoni bolj miren in zbran, še posebej, ko bo svoji ekipi mehanikov prenašal povratne informacije o motociklu.

Da ima težave, je bilo videti še preden je zapeljal v garažo, saj se je pogosto jezil med vožnjo pa tudi, ko je ustavil v boksih. Prav na tem pa želi delati v svoji tretji sezoni v razredu MotoGP, saj meni, da bo le tako svojemu šefu mehanikov podal jasnejši opis težav z motorjem. “Dirkam želim pristopiti z manj čustvi, na motorju, v garaži, izven garaže,” je povedal Quartararo. “Mislim, da bo to prihodnjo sezono zelo pomembno, saj moram izboljšati komunikacijo s šefom mehanikov, inženirji, saj ko si pod vplivom čustev jim poveš le, da motocikel ne deluje, ne pa tudi, kaj točno je narobe.”

Z mirnejšim pristopom je začel že na Portugalskem, od konca sezone pa je poiskal tudi pomoč psihologa, kar je napovedal še med sezono. Dirkač Yamahe je pojasnil, da je pomoč poiskal že v sezoni 2018 kot dirkač razreda Moto2 po dirki v Argentini, pa tudi po prvi dirki njegov prve sezone v MotoGP lani, katero je moral začeti iz boksov, potem ko mu je motocikel uganil na začetku ogrevalnega kroga.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish