Quartararo: V Avstriji sem mislil na naslov prvaka MotoGP 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 16. avgusta 2021 .

Fabio Quartararo je po dirki za VN Avstrije priznal, da je v zadnjih krogih nedeljske MotoGP dirke prvič vozil z mislijo na letošnji naslov svetovnega prvaka.

Francoz se je do 25. kroga dirke v vodilni skupini boril za vsaj stopničke, a je ob močnejšem dežju 3 kroge pred koncem z nekaj tekmeci zapeljal v bokse, kjer je sedel na motocikel z dežnimi gumami. Čeprav je ostal brez stopničk in je dirko končal na sedmem mestu, je v točkovanju svetovnega prvenstva svoje vodstvo povečal na 47 točk, kar je zelo soliden izkupiček, glede na to, da dirkališče Red bull Ring teoretično Yamahi ustreza najmanj.

“Prvič letos sem mislil tudi na nslov svetovnega prvaka,” je priznal Quartararo. “Pogoji so bili težki in tvegano bi bilo ostati zunaj na gumah za suho stezo. Nisem želel pasti, kar bi se mi skoraj zgodilo v prvem ovinku, kjer je padel Marc (Marquez). Lahko ste videli, da sem ga skoraj zadel. Vsekakor je bil primeren trenutek, da sem pomislil na širšo sliko, saj smo v Avstrijo prispeli s 34 točkami prednosti, zapuščamo pa jo s 47 točkami. Povečali smo prednost, kar je precej nepričakovano.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish