Quartararo v 2020 na tovarniški Yamahi

Avtor prispevka: , objavljeno 1. novembra 2019 .

Fabio Quartararo bo v prihodnji sezoni dirkal na povsem tovarniški Yamahi. Francoz bo v roke dobil A-specifikacijo Yamahinega motocikla M1, s kakršnim bosta dirkala tudi Maverick Vinales in Valentino Rossi v tovarniški ekipi.

Dirkač moštva Petronas SRT bo imel po odlični prvi sezoni v razredu MotoGP tako na razpolago še boljše orožje, s katerim bo lovil najvišje uvrstitve in morda celo naslov svetovnega prvaka.

Quartararo v točkovanju prvenstva zaseda šesto mesto, za njim pa je uvrščen Rossi ter moštveni kolega Franco Morbidelli, ki bo prav tako na razpolago imel A-specifikacijo motocikla, oba pa bosta hitreje lahko uporabila novosti, na voljo pa bosta oba imela sedem pogonskih agregatov za sezono, namesto petih, kolikor jih pripada specifikaciji B.

“Tu v Sepangu smo dosegli dogovor, da bo moštvo Petronas Yamaha Sepang Racing Team v sezoni 2020 nastopalo z dvema Yamahama YZR-M1 specifikacije A,” je povedal športni šef Yamahem Lin Jarvis.

“Tako Franco, kot Fabio, sta bila letos odlična, kar dokazujejo njune uvrstitve v razvrstitvah prvenstva. Petronasova podpora tej novi ekipi je bila ključna pri tem napredku na tovarniško specifikacijo motorjev. Yamaha se je zavezala, da bo moštvu in dirkačem nudila najboljšo možno podporo, s čimer bodo lahko v naslednji sezoni napredovali do zmag in da bodo morda dosegli tudi zmago med netovarniškimi moštvi in dirkači,” je še dodal.

Šef moštva, Razlan Razali pa je ob priložnosti povedal: “Tako Franco, kot Fabio sta k našemu letošnjemu uspehu prispevala ogromno. Zdaj, ko bosta oba imela enake motocikle, bomo lahko dosegli še več. Še posebej smo veseli, da lahko to veselo novico sporočimo v Maleziji, kjer je doma naše moštvo in Petronas.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish