Quartararo: Uvodni krogi dirke brez oprijema prava katastrofa

Avtor prispevka: , objavljeno 4. aprila 2022 .

Fabio Quartararo je po dobrih predstavah na prostih treningih ter jutranjem ogrevanju optimistično pričakoval dober rezultat na dirki. Francoz je namreč pokazal zelo dober ritem z rabljenimi pnevmatikami. Kljub temu pa tega ni uspel prenesti na dirko.

Po uvodnih krogih, ki jih je sam označil kot pravo katastrofo je namreč s šestega zdrsnil na trinajsto. Poleg že znanega manka končne hitrosti njegove Yamahe M1 mu je tokrat obilo težav povzročal manko oprijema zadnje pnevmatike.

“Največjo težavo sta danes predstavljala naša končna hitrost ter izjemno slab oprijem zadnje pnevmatike. Za prvo smo vedeli, da pa bomo imeli takšne težave z oprijemom pa nas je presenetilo,” je po dirki priznal Francoz.

“V uvodu sem izgubljal mesto za mestom. Ko sem videl koliko izgubljamo v šestem zavoju, kjer gre le za pospeševanje in ključen oprijem je bilo resnično neprijetno. Prvi krogi so bili zame tako prava mora.”

V nadaljevanju dirke, ko je bilo na stezi več gume ter posledično oprijema je aktualni svetovni prvak pridobil nekaj mest nazaj. Dirko je zaključil kot osmi, deset sekund za zmagovalcem.

“Takoj, ko je bilo na stezi več gume sem postal konkurenčen. A zaradi manka končne hitrosti so prehitevanja izjemno težavna.”

“Najbolj jezi dejstvo, da sem v uvodu veliko izgubil zgolj zaradi manka oprijema in ne zaradi kakšnih napak.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj