Quartararo: Tudi če me Petrucci ne bi zadel je bila dirka izgubljena

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2019 .

Fabio Quartararo po dirki priznal, da je bilo sanj o dobri uvrstitvi konec že takoj po napaki v drugem zavoju tudi če nato vanj nebi trčil Danilo Petrucci. Za mladim francoskim dirkačem je zelo zahteven dirkaški vikend v Avstraliji. Začel se je z grozljivim padcem na prvem prostem treningu zaradi česar je moral izpustiti drugega. Na kvalifikacijah je nato zaostal le za Maverickom Vinalesom. Vse je torej obetalo na še eno zelo dobro predstavo na dirki. Ob tem se je kot edini Yamahin dirkač odločil za trdo sprednjo pnevmatik, kar je kasneje označil kot napačno odločitev.

Vsega pa je bilo zanj sicer konec že ob napaki pri zaviranju v drugem zavoju nato pa je vanj “priletel” še Danilo Petrucci in ga zbil po tleh.

“Iskreno za menoj je zelo zahteven vikend. Padec v petek in nato v nedeljo. Zjutraj je šlo vse po načrtu. Najprej sem bil najhitrejši v Q1 ter se nato uvrstil v prvo štartno vrsto. Odločili smo se za nekoliko nenavadno izbiro pnevmatik. Namesto mehke smo se odločili za trdo sprednjo pnevmatiko. Kot se je kasneje izkazalo je bila mehka varnejša izbira. Kot ste lahko videli so vsi dirkači s tršo pnevmatiko storili manjšo napako tako kot jaz. Moja je bila sicer nekoliko večja tako kot tudi Petruccijeva.”

“Petrucci me je zadel in padel sem. Toda tudi, če me ne bi zadel bi bilo enako. Zapeljal bi na travo in padel zdrsnil na začelje. Morda bi zaključil dirko toda boj za zmagovalni oder ali top pet bi bil izgubljen. To je še ena izkušnja v mojem prvem letu nastopanja v razredu MotoGP. Razočaran sem samo glede rezultata, saj bi se lahko boril za visoko uvrstitev. Na naslednji dirki si želim boljšega rezultata.”

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj