Quartararo: To je zahvala moštvu za zaupanje vame

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2019 .

Fabio Quartararo je bil navdušen po osvojenem svojem prvem najboljšem štartnem položaju. Kot je dodal je to nagrada za njegovo moštvo, ki je veliko tvegalo s tem, ko so mu ponudili priložnost v razredu MotoGP.

Francoski dirkač je leta 2015 v razred Moto 3 vstopil z potencialom velikega talenta, ki pa ga nato v štirih sezonah nastopanja v nižjih kategorijah ni uspel dokazati s tistimi najboljšimi rezultati. V vsaki izmed teh štirih sezon je sedel na motociklu drugega proizvajalca. Ob tem je zabeležil le tri uvrstitve na zmagovalni oder od tega dve v lanski sezoni, ko je zmagal v Barceloni ter osvojil drugo mesto na Nizozemskem. Tako do sedaj v skupnem seštevku še nikoli ni končal višje od desetega mesta.

Kljub temu pa se je novoustanovljeno moštvo Petronas STR v razredu MotoGP odločilo, da priložnost ponudi dvajsetletniku, ki je navdušil že na svojih prvih kvalifikacijah v kraljevskem razredu, ko je osvojil peto mesto. Danes pa je v Jerezu postal najmlajši dirkač v razredu MotoGP z osvojenim najboljšim štartnim položajem.

“Zame je to moštvo neverjetno. Kljub temu, da gre za novo moštvo imamo zelo izkušene ljudi. Rad bi sem jim zahvalil za ponujeno priložnost, da so verjeli vame. Lani sem imel posebej na začetku precej težav, toda kljub temu so za svoj novi projekt izbrali mene. Današnji rezultat je neverjeten.”

Ob tem je priznal, da ni pričakoval, da bo ostal na vrhu potem, ko je svoj najhitrejši čas postavil dve minuti pred koncem, Marc Marquez pa je bil v svojem hitrem krogu.

“Ko sem postavil čas sta bili do konca še dve minuti in vedel sem, da je Marquez še vedno v svojem hitrem krogu. Prav zato nisem pričakoval, da bom ostal najhitrejši.”

Za jutri pa si ni zadal posebnega cilja.

“Nisem si še zadal točnega cilja. Jutri nas čaka izjemno zahtevna dirka, saj smo TOP 10 zelo skupaj in imamo podoben ritem. Zelo zahtevna bo že sama izbira pnevmatik, odvisno od vremena. Odločitev bo padla po ogrevanju.”