Quartararo: Suzuki je trenutno skoraj “nepremagljiv”

Fabio Quartararo pravi, da sta Suzukijeva dirkača nepremagljiva
Avtor prispevka: , objavljeno 10. novembra 2020 .

Francoz Fabio Quartararo je priznal, da je njegov boj za naslov prvaka najverjetneje izgubljen in povedal, da je trenutno Suzuki skoraj nepremagljiv. To je pokazala dirka v Valenciji, kjer sta Joan Mir in Alex Rins Suzukiju privozila prvo dvojno uvrstitev na stopničke po Misanu 2007, ter prvo dvojno zmago po 38 letih.

Dirkača Suzukija sta po njegovem mnenju vse od začetka dirke nadzorovala ritem brez velikih naporov. Trenutno s svojo Yamaho je nemogoče, da sledim Suzukiju priznava Fabio. Sezona je za Yamaho izredno težka, kajti vsi so pričakovali, da po padcu Marca Marqueza bo Yamaha prevzela vse v svoje roke in bila glavni favorit za osvojitev naslova. “Oba dirkača Suzukija sta izredno hitra. Tekmeci so bili to sezono vedno korak pred nami. Ne vem, kaj naj rečem, trenutno sta nepremagljiva,” pravi dirkač moštva Petronas SRT.

Nesreča v Valenciji, ki se je pripetila v zgodnji fazi dirke, je Fabiu vzela vse možnosti, da bi se lahko prebil v ospredje in se boril za najvišja mesta. “Danes sem prvenstvo izgubil, vendar recimo da se osredotočamo sedaj na druge stvari in na drugo mesto v prvenstvu,” je po dirki povedal Fabio.

“V svoji glavi sem popolnoma osredotočen na dirkanje in prvenstvo čeprav mi mnogi očitajo ravno nasprotno, da nisem dovolj osredotočen na dirkanje. Poskusil se bom vrniti še močnejši naslednji teden na drugi dirki v Valenciji. V prihodnji sezoni pa bomo morali veliko stvari spremeniti, da bodo stvari delovale, saj se zdi da so ostale ekipe trenutno močno pred nami,” pravi Fabio.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish