Quartararo suvereno do zmage v Barceloni, Espargaro po zmoti zapravil drugo mesto

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2022 .

Fabio Quartararo je suvereno dobil vročo dirko v Barceloni. Francoz je tako še povečal vodstvo v skupnem seštevku. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila še Jorge Martin ter Johann Zarco.

Četrti je bil tokrat Joan Mir pred Aleixom Espargarojem. Dirkač Aprilije je zapravil drugo mesto potem, ko je ob koncu predzadnjega kroga zmotno že proslavljal uvrstitev na oder za zmagovalce. Šesti je bil Luca Marini, sedmi pa Maverick Vinales.

V deseterici sta zaključila še dirkača moštva KTM, Binder pred Oliveiro ter Alex Marquez.

Dirko je najbolje začel Fabio Quartararo, ki je povedel na uvodu. V prvem zavoju je za dramo poskrbel Takaaki Nakagami, ki je ob padcu s seboj odnesel še Francesca Bagnaio ter Alexa Rinsa. Japonec in Španec sta bila odpeljana na pregled v medicinski center.

https://twitter.com/MotoGP/status/1533419306029133824

Joan Mir je v uvodnem krogu pridobil kar 11 mest ter se s sedemnajstega mesta prebil na šesto. Aleix Espargaro je na začetku drugega kroga izgubil mesto proti Jorgeju Martinu.

V težave v ozadju pa je izkoristil Fabio Quartararo ter se začel oddaljevati od tekmecev.

https://twitter.com/MotoGP/status/1533419864140001281

Dirko sta predčasno s padcem v uvodnih krogih zaključila še Stefan Bradl ter Marco Bezzecchi.

V šestem krogu je s padcem v petem krogu dirko zaključil tudi Enea Bastianini. V istem krogu (13.zavoj) je v pesku končal še moštveni kolega Fabio Di Giannantonio.

https://twitter.com/MotoGP/status/1533422276397477891

Na zaviranju v prvi zavoj je Aleix Espargaro prehitel Jorgeja Martina ter se prebil na drugo mesto.

Martin in Espargaro sta se nato še nekajkrat prehitela. Dvoboj pa je na koncu pripadel izkušenejšemu Espargarojo. Ta pa je ob zaključku predzadnjega kroga zmotno upočasnil, saj je menil, da je dirke konec. Dirkač Aprilije je tako zapravil gotovo drugo mesto.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj