Quartararo: Sprint dirke so nevarne

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2023 .

Fabio Quartararo ni navdušen nad sprinterskimi dirkami, saj meni, da so le te nevarne. Boji se, da bi lahko prišlo do hudih nesreč.

Premierno spirntersko dirko v Portimau je dobil aktualni svetovni prvak Francesco Bagnaia potem, ko je v zadnjem krogu prehitel Jorgeja Martina.

Quartararo pa je dirko končal na desetem mestu ter tako ostal brez točk. Po slabem štartu je bil udeležen v nesreči potem, ko je v trinajstem zavoju vanj trčil Joan Mir. Španec je padel, francoski dirkač pa je uspel ostati na motociklu, a izgubil dragocen čas in zdrsnil povsem na začelje.

Že v naslednjem krogu smo videli novo nesrečo potem, ko je Luca Marini ob padcu s seboj v pesek odnesel še Eneo Bastianinija. Dirkač Ducatija je pri tem utrpel zlom desne lopatice ter tako že zaključil dirkaški konec tedna.

Svetovni prvak sezone 2021 je po dirki izrazil nezadovoljstvo nad novim formatom, saj naj bi bili dirkači v želji po dobrem rezultatu veliko bolj agresivni kar privede do nevarnih situaciji.

“Resnično mi takšen format ni všeč,” je bil po dirki jasen Francoz.

“Kmalu se bo zgodila huda nesreča. Je kot v džungli. Mi ne sedimo v dirkalnikih, kjer lahko trčiš v sotekmovalca pa to ne bo nevarno.”

“Danes smo videli samo tri padce, a pred nami je še 20 takšnih dirk in bojim se, da bo padcev še veliko več.”

Bolje bi bilo imeti dve dirki po 25 krogov

Sam je prepričan, da bi bilo bolje imeti v enem vikendu dve dirki po 25 krogov kot sprintersko dirko.

“Nisem presenečen nad agresivnostjo dirkačev, saj imamo na voljo samo 12 krogov. Bolje je imeti dve dirki po 25 krogov. Fizično je to bolj naporno, a bi imeli dirkači na voljo več časa in ne bi bilo takšne agresivnosti.”

“Če na sprinterski dirki izgubiš nekaj pozicij si v velikih težavah. Sam sem bil po trčenju zadnji in ko veš da nimaš na voljo veliko krogov, da popraviš položaj postaneš veliko bolj agresiven v vožnji, kar pa je nevarno.”

Jezi ga, da se ne upoštevajo komentarji in predlogi dirkačev glede povečanja varnosti.

“Besede in predlogi dirkačev po izboljšanju varnosti se ne upoštevajo. Spremembe se zgodijo šele, ko je že prepozno.”

Na koncu je komentiral še svojo predstavo na dirki.

“Dobro sem se pognal s štartnega mesta, ko pa sem prestavil drugo prestavo sem izgubil ogromno mest. Nato pa še trčil z Mirom in bil povsem zadnji. Ko sem vozil za Zarcojem in Alexom Marquezom sem lahko ugotovil naše prednosti in pomanjkljivosti. Sam ritem ni bil slab, toda popraviti moramo naše kvalifikacije, da bomo dirke pričeli bolj v ospredju.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj