Quartararo se boji prehitevanj z Yamaho

Avtor prispevka: , objavljeno 11. marca 2021 .

Fabio Quartararo pravi, da se na dirkališču Losail v Katarju nekoliko boji prehitevati z Yamahinim motociklom, ki je na ravninah okrog 10 do 12km/h počasnejši od Ducatija.

Letos bo motorje lahko razvijala le Aprilia, zato Yamaha letos ne more izboljšati nekoliko šibkejšega agregata. “Na tej stezi me je malce strah, saj imamo z motociklom nekaj težav, katere moramo rešiti, saj imam pri prehitevanju drugih slab občutek,” je pojasnil Quartararo. “Ta korak moramo narediti, saj nas bodo Ducatiji na ravninah zlahka prehitevali. Najti moramo način, kako jih prehiteti nazaj in skozi ovinke narediti dovolj prednosti. Časi krogov kažejo, da sta Jack Miller in Johann Zarco v prednosti, zato nam ne bo lahko, toda motorju ne moremo dodati 20 konjskih moči.”

Konec meseca bo v Katarju potekala prva dirka letošnje sezone, toda Quartararo pravi, da bo ne glede na vse dal vse od sebe, k sreči pa ima pred dirko na voljo še en testni dan, kjer lahko napredujejo. Prvi znaki napredka so bili vidni že predzadnji dan, ko so na vrhu razpredelnice časov prva tri mesta zasedli trije dirkači Yamahe.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj