Quartararo razočaran vendar kljub temu vesel

MotoGP: Fabio Quartararo je bil po dirki v Jerezu razočaran vendar vesel
Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2019 .

Fabio Quartararo je priznal, da je zaradi odstopa z dirke v Jerezu, kjer je vozil na drugem mestu, razočaran, vendar kljub temu zelo vesel, da se je lahko boril v ospredju. Dirkač moštva Petronas SRT je v soboto postal najmlajši dirkač, ki je osvojil najboljši štartni položaj v razredu MotoGP, na dirki pa je zasenčil moštvenega kolega Franca Morbidellija, katerega je prehitel v enajstem krogu dirke in se podal v lov na vodilnega Marca Marqueza.

Njegovo impresivno vožnjo pa je tri kroge žal ustavila težava s prestavami. “Razočaran sem, vendar vesel,” je takoj po dirki povedal 20-letni Francoz. “Imam mešane občutke. Boril sem se z najboljšimi. OK, tudi Morbidelli je vozil v ospredju, toda v prvih krogih sem vozil na vso moč in občutek je bil zelo dober. Nisem imel težav držati tempa. Ni bilo lahko, vendar mi je šlo dobro. Žal pa sem potem imel težavo s prestavami, ki so me drago stale.

Ne vem točno, kaj se je pokvarilo. Ko sem videl, da ne morem prestaviti v četrto niti drugo prestavo, sem vedel, da je konec.”

Quartararo je priznal, da se mora v svoji prvi sezoni v razredu MotoGP naučiti tako dobrih, kot slabih stvari. “Na koncu koncev so to vse nove izkušnje. Naučiti se moram dobrih in slabih stvari. Žal pa smo ostali brez gotove uvrstitve med najboljših pet. Izkušnja je neverjetna. Na tej dirki smo naredili nov korak naprej, vendar nisem pričakoval takšnega napredka.

Jutri nas čakajo testiranja, kjer bi rad odpeljal še nekaj hitrih krogov, da bom še enkrat občutil tempo, kakršnega smo zmožni.”

Morbidelli je priznal, da je po odstopu moštvenega kolega dirkal z nekaj rezerve, saj je njegova zadnja guma začela izgubljati oprijem. “Za nas je to dober rezultat,” je povedal. “Končni rezultat ima malce grenak priokus, glede na to, kje smo začeli dirko in kako hitri smo bili v prvih krogih dirke. Kljub temu pa je dosežek dober.

Proti koncu sem moral voziti malce počasneje, saj sem začutil, da je zadnja guma začela popuščati. Vozil sem z rezervo, tako da sem na koncu lahko znova poizkusil voziti malce hitreje, ter zmagati v boju netovarniških ekip s Calom (Crutchlowom).