Quartararo: Pričakovanja so velika

Avtor prispevka: , objavljeno 4. avgusta 2020 .

Zmagovalec prvih dveh dirk MotoGP v sezoni 2020, Fabio Quartararo že čuti pritisk, ki ga doživlja dirkač od katerega se zaradi trenutnega razpleta sezone največ pričakuje.

Fabio vodi na lestvici svetovnega prvenstva s popolnim izkupičkom 50 točk po dveh dirkah. Najbližji zasledovalec je dirkač Yamahe in njegov sotekmovalec pri Yamahi v prihodnjih dveh sezonah Maverick Vinales s 40 točkami. Po padcu Marca Marqueza in dveh operacijah sta tekmovalca Yamahe nenadoma postala glavna favorita za naslov prvaka v sezoni 2020.

Dirka na Češkem bo po besedah Francoza težja za Yamaho, saj ta v Bnu ni nikoli dosegala dobrih rezultatov. V zadnjih devetih letih je z njihovim motociklom zmago dosegel le Jorge Lorenzo, ki je tam slavil leta 2015. Zadnja dirka v Brnu je bila za Yamaho posebej porazna, saj niso imeli niti enega dirkača med najboljših pet. Quartararo pa je lani v  cilj pripeljal na skromnem sedmem mestu. Vendar je prepričan, da se letos lahko bori za zmago, saj so razmerja moči proti prejšnji sezoni zelo spremenjena. “Brno je proga, ki mi je zelo všeč. Od lanske dirke vem, da smo lahko hitri na progi čeprav ni to dirkališče, ki bi nam ustrezalo,” pravi Fabio.

Brno bo, kot vse kaže, ponudilo dirkačem, da naredijo še večjo razliko točk od aktualnega svetovnega prvaka in zmagovalca lanske dirke v Brnu, Marca Marqueza, ki bo po nepričakovani drugi operaciji poškodovane roke dirko gledal od daleč.

Sotekmovalec pri Petronas Yamahi, Franco Moribidelli pa trenutno zaseda skromno 10. mesto v skupnem seštevku. Vendar pravi, da se veseli dirke v Brnu, saj mu je to dirkališče med najbolj priljubljenimi. Cilj Italijana je uvrstitev v prvo peterico in tako pridobiti na samozavesti pred nadaljevanjem sezone.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish