Quartararo: Pri Yamahi bolj spimo, kot rešujemo težave

Avtor prispevka: , objavljeno 30. aprila 2023 .

Fabio Quartararo na sprint dirki v Jerezu ni osvojil točk, MotoGP prvak sezone 2021 pa pravi, da je Yamaha povsem zaspala pri reševanju težav z motociklom.

Dirkač Yamahe je na kvalifikacijah dosegel šele šestnajsto mesto, potem ko je še lani tukaj dirko začel z drugega. Francoz tako v Jerezu ne skriva razočaranja nad Yamaho. “Izgubili smo skoraj vse dobre lastnosti motocikla,” je povedal. “Včasih sem izgubljen čas lahko nadoknadil s hitrostjo v ovinku. Za zdaj smo še dobri na zaviranju, toda morali bomo najti rešitve, predvsem pa bomo morali spremeniti mentaliteto, saj se mi zdi, da bolj spimo, kot delamo nekaj dobrega.”

Quartararo, ki je sprint končal na dvanajstem mestu, je dejal, da je sicer imel občutek, da je bil hitrejši, vendar je bil nemočen proti dirkačem pred njim. “Če dirko začnemo s 16. mesta, bomo ostali na 16. mestu, saj ne morem prehitevat in to je največji problem. Občutek imam da sem hitrejši od fantov pred mano, toda tudi če sem sekundo na krog hitrejši imam še vedno občutek, da je z gumo nekaj narobe. Te težave ne moremo odpraviti.

Če bi bočno drsel, tako kot Brad (Binder), bi takoj izgubil sprednji del. Te težave še nikoli nismo popravili.”

V letošnji sezoni je bilo veliko govora o uvedbi nadzora nad tlakom v gumah, za nepravilno napolnjene pnevmatike pa naj bi z dirko v Jerezu sledile tudi kazni. Izvajanje kazni so sicer prestavili na Mugello, moštva pa že zdaj pazijo na tlak v gumah, vendar to ni del Yamahinih težav. “Dirko smo začeli z zelo, zelo nizkim tlakom v gumah, na koncu se je dvignil na normalno raven. Vendar to ni del naših težav. Z zadnjo gumo še ni tako slabo, toda s sprednja guma nima praktično nič oprijema. Zaradi tega ne morem položiti motocikla v ovinek. Vem, da bi lahko vozil precej hitreje, vendar ne morem.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj