Quartararo presenečen nad svojo hitrostjo

Avtor prispevka: , objavljeno 14. junija 2019 .

Najhitrejši dirkač petkovega dne v Barceloni Fabio Quartararo je priznal, da ni pričakoval, da bo tako hiter potem, ko je le teden dni nazaj prestal opearcijo roke. Dirkač moštva Petronas SRT je operacijo prestal prejšnji torek v Barceloni, potem ko je imel na dirki v Mugellu težave z bolečinami v roki.

Prvi današnji trening je zaključil na drugem mestu, le za Marcom Marquezom. Na drugem pa je nato končal na vrhu s najhitrejšim časom dneva 1:40.079. Drugouvrščeni Dovizioso je za njim zaostal 0,281 sekunde.

“Danes nisem vzel protibolečinskih tablet kar je zelo dobro,” je odgovoril na vprašanje ali pričakuje kakšne fizične težave skozi vikend.

“V nedeljo jih bom zagotovo vzel. Ne vem kaj lahko pričakujem od dirke, saj je šele petek. Iskreno povedano zaradi vseh težav nisem pričakoval, da bom tako hiter. Od operacije je namreč minilo le nekaj več kot teden dni. Ob svojem prvem krogu danes sem se počutil veliko bolj na limitu kot ob zadnjem, ki je bil kar tri desetinke boljši. Nad svojo hitrostjo sem bil zelo presenečen.”

Francoski dirkač je imel v Mugellu obilo težav s pregrevanjem sprednje pnevmatike, kar mu je zelo otežilo njegovo dirko. Po današnjem dnevu je bil zadovoljen s svojo hitrostjo, ob tem pa je poudaril, da danes ni nobenemu dirkaču sledil dovolj blizu, da bi lahko zaznal spremembe pri tlaku v sprednji pnevmatiki. To bo poizkušal storiti jutri na tretjem treningu. Na vprašanje o svojem ritmu za dirko je odgovoril:

“Ni slab. Danes smo večino časa obeh treningov namenili ravno preizkušanju ritma na dirki. Skušal sem slediti Lorenznu, vendar nisem bil dovolj blzu, da bi lahko zaznal morebitne sprememebe v sprednji pnevmatiki. To bom poizkušal storiti jutri, še vedno pa nas čaka veliko dela.”