QUARTARARO: Portimao bo pokazal potencial Yamahe

Avtor prispevka: , objavljeno 10. aprila 2021 .

Zmagovalec zadnje dirke Fabio Quartararo je mnenja, da bo pravi pokazatelj ali se lahko Yamaha letošnjo sezono bori za naslov prva Evropska dirka na Portugalskem. Je Yamaha resnično napredovala pri reševanju lanskih težav s Factory-Spec M1?

Dirki v Katarju so bile nedvomno obetavne za oba tovarniška dirkača. Prvo dirko je dobil Maverick Vinales, drugo pa Fabio Quartararo. Ne navdušujejo pa samo obe zmagi ampak tudi način na kakšen sta dirkača prišla do zmage. V prejšnjih sezonah, ko je Yamaha prišla do zmage je bilo praviloma če sta dirkača prevzela vodstvo že od samega začetka in narekovala svoj ritem, saj motor ni bil dovolj hiter, da bi sledil ostalim ekipam. V letošnji sezoni je nekoliko drugače, saj sta oba dirkača začela dirko nekoliko slabše in kasneje napredovala do najvišjega mesta. Vinales se je prebil iz šestega mesta, njegov sotekmovalec pa celo iz devetega mesta.

Svojo moč bo morala Yamaha pokazati tudi na težjih progah in v drugačnih vremenskih razmerah, kar pa je bilo v preteklih sezonah, kar manjši problem. Spomnimo lanska sezona se je prav tako začela sanjsko za Yamaho, saj so na prvih dveh dirkah dosegli zmage. Nato pa so v nadaljevanju prvenstva popustili ali bo tudi letos tako bomo videli že na naslednji dirki v Portimao.

“V Portimao bomo videli kje smo. To bo trenutek, ko bomo videli potencial našega motorja za sezono. Trenutno je prehitevanje veliko boljše kot lani, ker čutim mejo in vem, kje je meja. Lani sem zmagal na prvih dveh dirkah v Jerezu, drugi z 8 sekundami prednosti v eni fazi dirke. Torej, korak za korakom. Dvakrat smo dirkali na isti progi v Katarju, zato se počutim samozavestno. Zdi se mi, da smo lahko hitri povsod, vendar vam ne želim reči, da in potem je ne,” je dejal Francoz.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish