QUARTARARO: Popolnoma brez občutka v hitrih ovinkih

Avtor prispevka: , objavljeno 18. septembra 2021 .

Fabio Quartararo je petkove treninge končal na osmem mestu po, vendar je drugi prosti trening na mokrem končal šele na 18 mestu.

Glavni razlog je po njegovem mnenju slab oprijem v hitrih ovinkih pri zadnji gumi. Fabio ne skriva, da bi si rajši želel dirke v suhem glede na prikazano včeraj. Vendar je dejstvo, da je njegov glavni kandidat v boju za naslov Francesco Bagnaia bil hitrejši od njega na obeh prostih treningih tako v suhem, kot na mokrem.

“Drugi prosti trening je bil v popolnoma drugačnih razmerah. Škoda, da sem zamudil zadnji krog, da bi si izboljšal čas kroga. Kljub temu se na motorju ne počutim udobno. Naredil sem majhen korak naprej glede prve pnevmatike, vendar še vedno nimam nič občutka na hitrih ovinkih. Vedno sem imel dober občutek v mokrem ne vem zakaj ga sedaj nimam. Mislim da smo trenutno v formi med najboljših dvanajst. V mokrih razmerah je vse bolj občutljivo. Posebej sem imel težave v 11 zavoju,” je dejal Quartararo.

Problem glede oprijema je imel tudi Rossi. “Čutim, da nimamo veliko oprijema še posebej zadaj. Zato veliko izgubljamo zlasti pri pospeševanju,” je dejal Valentino Rossi.

Tudi Franco Morbidelli in Andrea Dovizioso nista dosegla vidnejšega rezultata še najhitrejši je bil Morbidelli z 13 mestom v mokrih razmerah.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish