Quartararo: Podzavestno nisem želel tvegati v mokrem zadnjem sektorju

Avtor prispevka: , objavljeno 23. oktobra 2021 .

Fabio Quartararo je kot glavni razlog za ne-uvrstitev v hitrejšo kvalifikacijsko skupino navedel, da podzavestno ni želel tvegati na mokrem delu steze. Odkar nastopa v razredu MotoGP se mu je sicer šele drugič pripetilo, da se ni uvrstil v hitrejšo kvalifikacijsko skupino. Celotni dirkaški vikend v Misanu, ki je potekal večinoma po mokrem asfaltu se namreč ni najbolje znašel.

V svojem zadnjem poizkusu v počasnejši skupini je postavil trinajsti čas, a je bil le ta razveljavljen zaradi neupoštevanja rumenih zastav. To je pomenilo, da bo jutri dirko na kateri lovi naslov svetovnega prvaka pričel s petnajstega štartnega mesta.

Kot glavni razlog za njegov najslabši štartni položaj med elito je navedel dejstvo, da s pnevmatikami za suho stezo v zadnjem delu steze, ki je so še bile mokre zaplate podzavestno ni želel tvegati preveč zato tam ni vozil povsem na polno.

“Bil sem rahlo razočaran, a tega nisem želel pokazati.” je dejal po koncu dneva.

“Da bo težko mi je bilo jasno že na četrtem prostem treningu, kjer sem zaključil kot tretji ali četrti. Tako Bagnaia kot Lecuona sta bila pred menoj in oba sta nastopila tudi v Q1. Na koncu sem tudi v Q1 zaključil za njima.”

“Kljub vsem težavam sem pred Q1 še vedno upal, da lahko uspe, a v zadnjem sektorju enostavno nisem želel tvegati preveč. Bilo je še namreč nekaj mokrih zaplat, kjer lahko hitro pride do padca. Prav zato nisem preveč razočaran. Je pa vožnja v takšnih razmerah nekaj kar moram še izboljšati.”

“Menim, da podzavestno nisem želel tvegati preveč v zadnjem sektorju. V prvih dveh pa sem bil med najhitrejšimi tudi v primerjavi z dirkači v Q2. Tudi zato me ne skrbi glede jutrišnje dirke.”

Na vprašanje ali je bil med kvalifikacijami nekoliko bolj previden tudi zaradi misli o samem prvenstvu je odgovoril:

“Seveda. Že na tretjem prostem treningu sem se poskušal neposredno uvrstiti v hitrejšo skupino. To nam ni uspelo, a nismo bili daleč, tudi zaradi napredka v vožnji po mokrem. Videli bomo kako bo z izborom pnevmatik za jutri. Danes sem moral uporabiti mehko spredaj in zadaj. Te mi sicer tu ne ustrezajo najbolj.”

Francoz je ob koncu še poudaril, da si za jutri ne želi, da bi ga moštvo med dirko obveščalo o stanju v prvenstvu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish