Quartararo: Padel sem zaradi Rinsove napake

Avtor prispevka: , objavljeno 25. avgusta 2019 .

Fabio Quartararo je pojasnil, da je v prvem ovinku dirke v Silverstonu padel, ker je pred njim vozil Alex Rins, ki je storil napako. Quartararoja je vrglo čez motor v ovinku Copse, v njegovo yamaho pa je zatem trčil Andrea Dovizioso, ki je grdo padel in zaradi kratkega izguba spomina pristal v bolnišnici.

Quartararo je dejal, da je Rins, ki je na dirki potem zmagal, za trenutek izgubil zadek motocikla, zato je moral pripreti ročico plina. “Dobro sem štartal, na žalost pa me je Rins v prvem ovinku prehitel. Zdrsnil mu je zadek motocikla, zato sem nekoliko preveč agresivno priprl plin, da ne bi trčil v njega. Zato je moj motor zdrsnil in sem padel.

Z mano je vse uredu. K sreči se nisem polomil, mislim pa, da Dovi ni najbolje, saj je zelo grdo padel. Niti nisem videl, da je trčil v moj motor, šele ko sem vstal sem videl da je padel tudi on. Če Rins ne bi storil napake, bi nadaljeval z drsenjem in bi ujel motocikel. Šlo je le za trenutek smole.”

Rins je priznal, da bi se dirka zanj kmalu končala v prvem ovinku. “Bil sem blizu padca. Ne vem, ali je bilo to zaradi hladnih gum, toda potem se mi je uspelo pobrati.”

Quartararo, katerega so kasneje zaradi vrtoglavice odpeljali v bolnišnico na pregled, je po dirki obžaloval padec, saj meni, da bi se lahko boril za zmago: “Glede na podatke z ogrevanj sem bil dovolj hiter, da bi se z njima boril za zmago.”