Quartararo opozarja Yamaho: Izboljšajte motor, sicer odhajam!

Avtor prispevka: , objavljeno 18. novembra 2021 .

Fabio Quartararo ima z Yamaho sklenjeno pogodbo le do konca sezone 2022, aktualni svetovni prvak pa po prvem dnevu testiranj prototipa motocikla za naslednjo sezono nad napredkom ni navdušen, zato želi pred podaljšanje sodelovanja videti izboljšave.

Francoz je bil po prvem dnevu izmed dveh šele deveti, 0.7 sekunde za časom Takaakija Nakagamija. Po končanem testnem dnevu je dejal, da je motocikel praktično enak, kot septembra, ko ga je preizkusil v Misanu in Yamahi izdal opozorilo, da pomanjkanje napredka pri razvoju lahko vpliva na njegovo prihodnost v njihovi ekipi.

“Za zdaj je še malo prezgodaj, da bi razmišljal o novi pogodbi,” je povedal. “Nove pogodbe ne želim podpisati pred Malezij, saj želim videti napredek pri razvoju motocikla. Mislim, da ni nič nenavadnega, da ne podpisujemo pogodbe za 2023, ko se sezone 2022 niti še začela ni. Vem koliko sem vreden, zato bom nekoliko počakal, da v Sepangu vidim, če bo motor kaj boljši. Zahtevam pomembne spremembe, za ostale stvari pa bi rad videl, da se vsaj potrudijo in ponudijo vsaj minimalno izboljšanje. Toda, če bom videl, da bodo z razvojem šli v povsem drugo smer, bi to lahko vplivalo na mojo prihodnot z Yamaho.”

Francoz bi rad videl močnejši pogonski agregat, potem ko se je pomanjkanje moči v letošnji sezoni odražalo predvsem v končni hitrosti, ki je bila vsaj 8km/h nižja od Ducatijeve.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish