Quartararo: Odločitev o moji prihodnosti bo znana že v začetku sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 27. novembra 2023 .

Fabio Quartararo je minulo sezono, ki jo je brez zmage zaključil na skupno desetem mestu označil za najtežjo v svoji karieri.

Francoski dirkač je leta 2021 postal svetovni prvak, naslednje leto pa končal kot drugi, potem, ko je bil v drugem delu sezone povsem nemočen proti Francescu Bagnaiji. Zaostanek v razvoju Yamahe je bil še toliko bolj izrazit letos. Z nekaj izjemami je bil na večini dirk daleč od najvišjih mest.

“Že na začetku leta sem pričakoval, da nas čaka zelo težka sezona, toda nisem si mislil, da bo tako slabo,” je dejal Quartararo, ki letos ni zmagal prvič po debitantski sezoni 2019.

“V prvem delu sezone je bilo še posebej težko, saj smo bili še slabši kot sem sprva pričakoval. Poleg tega nisem uspel iztisniti maksimuma iz motocikla. Ta sezona je bila zame zagotovo najtežja odkar sem v MotoGP.”

Francoski dirkač ima pogodbo z Yamaho sklednjeno do konca leta 2024, ob tem pa je opozoril, da bo odločitev glede svoje prihodnosti sprejel že kmalu po začetku prihodnje sezone.

“Če motocikel naslednje leto ne bo konkurenčen potem bom resno razmislil o svoji prihodnosti v moštvu. Kdaj točno bom sprejel odločitev ne vem, bo pa veliko jasnega že po ferbruarskih testiranjih. Pomembno bo kako se bom počutil na motociklu ter kakšen bo njegov potencial.”

“Ne sem izgubljati časa. Želim se boriti za najvišja mesta že od samega začetka sezone. Ko se voziš okoli desetega mesta te to zelo jezi.”

“Tudi to je del športa in moraš se naučiti prebroditi takšna obdobja. Menim, da smo v drugem delu sezone storili korak naprej. Na azijski turneji smo bili dvakrat tretji in kar je najpomemneje konkurenčni.”

“Naslednje leto moramo storiti velik korak naprej ter se skozi celotno sezono boriti za najvišja mesta.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj