Quartararo obžaluje “zares neumno začetniško napako”

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2022 .

Fabio Quartararo je padec na dirki za VN Nizozemske pripisal neumni začetniški napaki. Dirkač Yamahe je v dvoboju z Aleixom Espargarojem za drugo mesto padel v petem ovinku petega kroga in s steze potisnil še dirkača Aprilie. Sam je dirko sicer nadaljeval, a s povsem zadnjega mesta, Espargaro pa je uspel ostati na motociklu in je izgubil nekaj več kot osem sekund časa.

Quartararo je v devetem krogu zapeljal v bokse, kjer je želel končati dirko, a ga je ekipa v pričakovanju dežja in menjav motociklov poslala nazaj na stezo, kjer pa je tri kroge kasneje spet padel in zaključil z dirko. S tem je vknjižil prvi odstop po Valencii 2020, njegova prednost pred Espargarojem v točkovanju prvenstva pa je s 34 skopnela na 21 točk.

Dirkači MotoGP se zdaj podajajo na poletne počitnice, med katerimi bo Quartararo želel pozabiti napaki, kateri je označil za neumni. “Naredil sem začetniško napako in že na začetku želel voziti prehitro,” je priznal. “Takšne napake te učijo za naprej, toda bila je res neumna napaka, saj bi zlahka narekovali dober tempo in se borili za zmago. Želel sem nadaljevati z dirko, vendar sem videl, da je motor poškodovan. Ustavil sem se v garaži, kjer so me poslali nazaj na stezo, saj so pričakovali dež, toda videl sem, da nekaj ni v redu. Poskusil sem, ampak mi je nenadoma odneslo zadnje kolo, zato moramo analizirati, kaj se je zgodilo. Naredil sem začetniško napako.”

Quartararo je takoj po končani dirki odšel v bokse moštva Aprilia, kjer se je opravičil Espargaroju, ki bi po njegovem mnenju, glede na pokazano hitrost, moral zmagati na dirki. “Opravičil sem sem, saj bi danes s takšnim tempom zmagal. Opravičil sem se za svojo napako, Aleix pa je odpeljal zelo dobro dirko. Danes smo naredili napako, vendar imamo veliko potenciala, zato upam, da po odmoru nadaljujemo tako, kot smo vozili prejšnje dirke.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish