QUARTARARO: nočem okriviti pnevmatik toda….

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2021 .

Za slab rezultat Quartararoja na nedeljski dirki Francoz prepisuje slabemu oprijemu, ki ga je doživel že od samega začetka dirke. Dirko je začel slabo in takoj padel na deseto mesto, ter se kasneje prebil do osmega mesta preko Bastaninija in Jorgeja Martina.

Voznik Yamahe je že med vikendom priznal, da nima dovolj dobrega tempa, da bi se boril za stopničke, vendar je na ogrevanjih pred dirko dobil nekoliko več občutka in optimizma, da bi vseeno lahko bil konkurenčen najboljšim. Dirko je začel iz prve vrste in mnogi so pričakovali, da se bo boril za zmago. “Po ogrevanjih sem pričakoval, da sem bom boril za stopničke, ker sem se počutil odlično. Toda na začetku dirke sem dobil občutek, da me zadnja pnevmatika ne uboga. Edina pozitivna stvar dirke je bila, da sem se boril za svoj položaj in počasi napredoval proti koncu dirke,” je dejal Fabio Quartararo.

Podobno je doživel že na lanski dirki v Aragonu, kjer mu je popustila zadnja pnevmatika zaradi prenizkega tlaka in je začel izgubljati mesta za mestom. Francoz pravi, da tokrat tlak ni bil kriv v pnevmatikah, čeprav ni hotel obtožiti proizvajalca gume Michelina. “Danes je šlo nekaj narobe. Lani je bilo vse normalno, razen napak z tlakom. Ne vem kaj se je zgodilo na dirki, vendar v začetku dirke je bilo videti, kot da moja zadnja pnevmatika nima oprijema. Nočem reči, da je za to kriva guma, toda občutek, ki sem ga imel danes, ga nikoli še nisem imel. Toda glede na vse bi bilo lahko še slabše in nebi dosegel niti osmega mesta. To ni katastrofa,” je še dodal Francoz.

Problem Yamahe je bil, da sta dirkača veliko izgubljala v četrtem sektorju in nato ko bi morala napasti v prvih treh sektorjih sta si nabrala zaostanek, ki sta ga morala potem loviti. Prednost Quartararoja pred drugo uvrščenim Bagnaio znaša 53 točk.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish