Quartararo: Nisem favorit za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 15. maja 2022 .

Fabio Quartararo je po četrtem mestu na domači dirki v Le Mansu priznal, da sebe ne vidi kot glavnega kandidata za osvojitev letošnjega naslova svetovnega prvaka.

Dirkač Yamahe je pred začetkom dirke veljal za glavnega favorita za današnjo zmago potem, ko je skozi treninge kazal izjemno dober ritem. Po slabem štartu, ko je s četrtega mesta zdrsnil na osmo se je do konca dirke uspel prebiti nazaj na četrto. Pri tem pa ne gre zanemariti dejstva, da sta mu do tega “pomagala” Francesco Bagnaia ter Joan MIr, ki sta padla pred njim.

Francoz je navkljub uvrstitvi pod zmagovalnim balkonom zadržal vodilno mesto v skupnem seštevku. Njegova prednost pred najbližjim zasledovalcem Aleixom Espargarojem sicer znaša zgolj 4 točke. Aktualni svetovni prvak se zaveda, da si takšnih napak, kot je bila na začetku dirke v nadaljevanju ne sme privoščiti. Ob tem pa poudarja, da ni glavni kandidat za letošnji naslov.

“Nisem glavni favorit. Edino kar lahko storim je to, da ne delam napak. Če ne naredim napak sem lahko povsem v ospredju. Tako je bilo letos na vseh dirkah z izjemo morda Austina in Katarja. Na ostalih smo bili med najhitrejšimi.”

“Tudi danes sem imel morda celo najboljši ritem med vsemi, toda takoj ko storiš že najmanjšo napako izpadeš iz boja za zmago.

“Drugače je pri Ducatiju. Lani je Bagnaia v na prvi dirki v Portimau začel dirko z enajstega mesta in se uspel prebiti do drugega. Na drugi dirki sem sam začel s šestega in ostal šesti. Ne vem natančno kaj naj še storim, saj vozim povsem na limitu.”

“Ne glede na to, ne morem niti poskusiti napasti. Tudi, če sem na izhodu iz zavoja tik za tekmecem se mi ta na pospeševanju preveč oddalji. To me najbolj jezi in prav zato menim, da nisem glavni favorit z letošnji naslov.”

Četrto mesto bolj posledica sreče

Se pa ob tem zaveda, da je imel danes srečo, da so nekateri dirkači pred njim padli, saj bi drugače zaključil še nižje.

“Nisem zadovoljen z današnjo predstavo. Trije dirkači pred menoj so padli, kar pomeni, da četrto mesto ni pravi pokazatelj naše konkurenčnosti. Imel sem morda celo najboljši ritem za dirko, toda, ko zdrsneš nekoliko nazaj in ne moreš prehitevati dirkače pred seboj je dirke konec.”

“Prav zato niti nisem preveč razočaran, saj sem tega počasi že navajen.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish