Quartararo: Nihče ne more voziti tako hitro kot Marquez

Avtor prispevka: , objavljeno 20. septembra 2019 .

Fabio Quartararo je po petkovih treningih dejal, da je Marc Marquez ta konec tedna neulovljiv, zato se sam osredotoča na nalogo, da bo najboljši od preostalih. Marquez je na prvem treningu odpeljal izjemno hiter krog s časom 1:46.869, ki je z več kot sekundo naskoka ostal nepremagan tudi na popoldanskem treningu. Marquez tako vodi na lestvici skupnih časov, Quartararo, ki je postavil četrti čas treningov pa meni, da je dirkač Honde v Aragoniji korak pred vsemi.

“Po pravici povedano je Marc tako hiter, da ga nihče ne more ujeti, razen če stori napako, tako kot v Austinu,” je dejal Quartararo. “Zato razmišljamo le o tem, da damo vse od sebe. Zjutraj je bil superhiter, čeprav je šele iskal formo, zato v tem trenutku nima smisla razmišljati o tem, da bi ga lahko premagali. Enostavno ni v našem dosegu. To je pokazal tudi v Misanu, kjer je zmagal kljub temu, da mu steza ne ustreza. Proga tu v Aragoniji pa mu zelo leži, tako kot tudi Hondi. Tu lahko pokaže pravo hitrost in lahko smo videli, da je zares hiter. Zato tokrat naš cilj ni, da bi ga premagali, temveč, da odpeljemo dobro dirko, ter da se še naprej učimo od najboljših dirkačev in da osvojimo točke.”

Quartarara pa na poti do drugega mesta ovirata še dirkača tovarniške Yamahe, Maverick Vinales in Valentino Rossi. “Imel sem veliko težav v četrtem sektorju, pa tudi v drugem, kjer je močno zaviranje po klancu navzdol v osmi ovinek. Tu nisem našel pravega občutka, zato bomo poskušali najti rešitve, saj sem na tej točki izgubljal vsaj polovico zaostanka za Maverickom. Moj tempo med simulacijo dirke je bil dober in če bo jutri vreme zdržalo, lahko še izboljšamo motocikel,” je bil optimističen Quartararo, ki je prepričan, da Marqueza ne bo ustavil niti zdrs na drugem treningu. “Mislim, da je Marc iskal meje. Zdrsnila mu je prednja guma. To je verjetno posledica občutka, da prednja guma ne bo zdrsnila dokler ne zdrsne in padeš. Toda vsi vemo, da se bo Marc jutri vrnil na motocikel, odpeljal še nekaj takih krogov in odpeljal prav tako hiter čas kroga. Zdaj ve, kje je meja in vemo, da ta dirkač vedno išče meje, ter da se je sposoben rešiti iz številnih težav,” je še dodal Quartararo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish