Quartararo: Nič se ni spremenilo

Avtor prispevka: , objavljeno 5. februarja 2022 .

Fabio Quartararo je po prvem preizkusu Yamahinega motocikla priznal, da se vsaj kar se tiče same končne hitrosti ni spremenilo prav nič v primerjavi z lanskim letom. Francoski dirkač, ki v minuli sezoni moštvu iz Iwate privozil prvi naslov prvaka po letu 2015 je bil glede tega zelo kritičen že na lanskih posezonskih testiranjih. Zaradi njegovih kritik ter zahtev po izboljšanem pogonskem sklopu so se med zimo že pojavile špekulacije, da bi lahko Francoz ob neizpolnjeni želji v prihodnje tudi zapustil moštvo. Kot vse kaže pa bistvenega napredka vsaj po besedah aktualnega svetovnega prvaka ni bilo.

Njegova najvišja izmerjena hitrost danes je sicer znašala 332.3km/h, v primerjavi z Millerjem, ki je dosegel 337,5 km/h. To pa po njegovih besedah naj ne bi odražalo prave slike, saj naj bi Francoz zaviral veliko kasneje kot bi kadar bi vozil na hiter krog.

“Že od samega začetka imamo podobno končno hitrost kot Ducati,” je sarkastično odgovoril na vprašanje glede novega pogonskega sklopa.

“Težko je sicer oceniti kakšen napredek nam je uspel v primerjavi z lanskim letom. Jutri bomo preizkusili nekaj novih stvari v povezavi z elektroniko, toda kot vse kaže napredek na tem področju ni velik. Seveda bi si želel, da bi imeli višjo končno hitrost, toda potrebno se bo osredotočiti še na druge področja, kjer smo lahko hitri.”

“Potrebno se bo prilagoditi motociklu ter izkoristiti njegove prednosti, tako kot smo to storili v preteklosti.”

Francoz je ob tem še dodal, da mora še nekoliko dodelati na svojih prednostih, kot so denimo hitrost skozi zavoje.

“Moram še nekoliko popraviti svoj slog vožnje, saj se je odsotnost od motocikla danes precej poznala. Nisem imel prave hitrost v zavojih, kar je sicer naša prednost, ki jo moramo izkoristiti. Ključno bo tako, da hitro popravim svoj način vožnje. Danes sem bil zelo agresiven na zaviranju posledično pa ne dovolj hiter skozi zavoje.

“Trenutno se torej ni veliko spremenilo v primerjavi z lani. Videli bomo kaj lahko storimo jutri.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj