Quartararo ni zaskrbljen nad težavami z agregati

Avtor prispevka: , objavljeno 26. julija 2020 .

Zmagovalec uvodnih dveh dirk v Jerezu Fabio Quartararo naj ne bi bil zaskrbljen nad težavami Yamahinih pogonskih agregatov z vzdržljivostjo.

Že na prvi dirki v Jerezu je Valentino Rossi odstopil prav zaradi težav s pogonskim delom motocikla. Podobna usoda pa je danes doletela še Franca Morbidellija. Že po prvi dirki so pri Yamahi na dodatno analizo na Japonsko poslali agregata tako Mavericka Vinalesa kot Valentina Rossija, ob tem pa je bilo razkrito, da je Vinales že uporabil vseh pet pogonskih sklopov, ki jih imajo dirkači letos na voljo. Ostali Yamahini dirkači naj bi bili trenutno pri četrtem, kar vzbuja precej skrbi, saj bi uporaba šestega agregata pomenila štart dirke iz boksov. Poleg tega pa tudi glede na razpored naslednjih treh dirk, ki bodo na sporedu na dveh dirkališčih, kjer moč motorja igra pomembno vlogo.

Po dirki je Quartararo na vprašanje ali ga skrbijo Yamahine težave s agregati odgovoril:

“Nisem zaskrbljen. Delo nas dirkačev je, da se dobro odrežemo na stezi. V tovarni pa imamo na stotine ljudi, ki se ukvarjajo s samim pogonskim sklopom. Za reševanje morebitnih težav imamo sedaj 14 dni časa, da najdemo rešitev.”

Vinales, ki naj bi pred prvo dirko na tretjem prostem treningu zaslišal čudno hrumenje motorja naj nato v nadaljevanju ne bi imel težav.

“Kljub nekaj težavam na tretjem treningu nato na nobeni dirki, tako danes kot prejšnjo nedeljo nisem imel težav s pogonskim delom. Kot je dejal Fabio imamo sedaj dva tedna časa, da odpravimo težave, ki sta jih imela Valentino ter Franco. To je namreč zelo pomembno za letošnje zelo zahtevno prvenstvo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish