Quartararo ni prejel opozorila pred kaznijo

Avtor prispevka: , objavljeno 20. septembra 2020 .

Fabio Quartararo je na dirki za VN Emilije Romanje ostal brez tretjega mesta, ko je v zadnjem krogu dobil kazen zaradi vožnje izven označene steze.

Dirkač Petronas Yamahe bi moral odpeljati kazenski dolgi krog, a tega ni storil, posledično pa so komisarji k njegovemu končnemu času dirke dodali tri sekunde, zaradi česar je zdrsnil na četrto mesto.

Francoz se je v zadnjih krogih dirke boril s Polom Espargarojem in Joanom Mirom, v žaru borbe je bil trikrat opozorjen zaradi vožnje izven steze, ko pa je prehitel Espargaroja, je izven steze zapeljal še dvakrat in naposled dobil kazen. Toda Quartararo trdi, da opozorila ni dobil, sporočilo o kazni dolgega kroga pa je dobil šele, ko je peljal mimo vstopnega mesta za služenje kazni, zato le te ni mogel odslužiti na stezi.

“Dobil sem kazen dolgega kroga, toda vodstvo dirke me pred tem glede vožnje izven steze ni opozorilo,” pravi Quartararo, ki zdaj v točkovanju prvenstva za Andreo Doviziosom zaostaja za eno točko. “Bil sem presenečen, kljub temu pa sem zadovoljen z dirko, saj sem se do konca boril za stopničke. Obvestilo o kazni sem dobil šele, ko sem bil mimo desetega ovinka. Poleg tega bodo morali ukreniti tudi nekaj glede opozoril o vožnji izven steze, saj po navadi po opozorilu bolj paziš, jaz pa sporočila nisem videl, zato sem težko ostal osredotočen. Ko sem videl, da sem dobil kazen, sem bil presenečen, saj prej nisem dobil opozorila. Na dirki razreda Moto3 so sporočilo pokazali v TV prenosu, vendar pa med dirko ne gledaš na zaslone ob stezi. Moje mnenje je, da je napako storilo vodstvo dirke, sam pa sem tudi petkrat zapeljal na zeleni del ob stezi, zato je del krivde tudi na moji strani.”

Quartararo pa zavrača možnost, da je obvestila enostavno spregledal. “V vsakem krogu sem trikrat pogledal na kontrolno ploščo na motorju, zato bi takšno obvestilo zagotovo videl, saj bi se prav tako prižgala oranžna opozorilna lučka.”

 

Foto: Petronas

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish