Quartararo ni dovolj hiter za dober rezultat

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2020 .

Fabio Quartararo je po kvalifikacijah za VN Teruela dejal, da ni dovolj hiter za dober rezultat, čeprav je hitrejši kot minuli teden.

Dirkač Petronas Yamahe bo prvič po VN Štajerske dirko začel nižje kot iz prve štartne vrste, potem ko so spremenili nastavitve motocikla in je na kvalifikacijah dosegel šele šesto mesto. “Hitrejši sem, kot prejšnji teden. Takrat sem z eno gumo odpeljal 15 krogov, pri čemer so bili vsi na meji ene minute 50 sekund, tokrat pa sem odpeljal 16 krogov in vsi so se gibali okrog 1:49.1,” je pojasnil.

“Toda tudi tekmeci so se izboljšali, meni pa manjkata dve ali tri desetinke, da bi se na dirki lahko boril za stopničke. Ni videti očitnih težav, le v nekateri ovinkih nismo dovolj dobri. Do ogrevanj moramo najti rešitve, kar pa morda ne bo tako lahko, saj smo izboljšave iskali ves teden med dirkama”

Težave s pritiskom v prednji gumi, ki so bile krive da je Francoz prejšnjo nedeljo z najboljšega štartnega položaja zdrsnil do končnega 18. mesta, naj bi bile tokrat rešene, toda zdi se, da je Fabio s tem izgubil nekaj hitrosti. “Zelo pomembno je, da jutri dobro opravimo z ogrevanji.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish