Quartararo nekoliko bolj optimističen glede prihodnosti pri Yamahi

Avtor prispevka: , objavljeno 26. marca 2024 .

Čeprav se v zadnjem obdobju veliko govori o tem, da bi Fabio Quartararo ob koncu sezone lahko zapustil Yamaho se po njegovih zadnjih besedah vendarle le zdi, da lahko v moštvu iz Iwate nekoliko bolj optimistično verjamejo v prihodnost s francoskim dirkačem.

V zadnjih intervjujih je svetovni prvak sezone 2021 sicer poudaril, da potekajo pogovori tudi z drugimi moštvi. Kljub temu pa ni nemogoče, da bo podaljšal pogodbo z Yamaho. V ozadju naj bi se pri japonskem proizvajalcu dogajale velike spremembe, ki pa trenutno še niso vidne na stezi.

“Ne vem,” je na vprašanje kje bo nadaljeval svojo kariero v prihodnji sezoni odgovoril Francoz.

“V svoji karieri sem bil že v veliko slabšem položaju. V eni od sezon v razredu Moto 2 niti nisem vedel ali bom imel zagotovljen sedež za naslednje leto.”

“Trenutno imam možnost, da ostanem ali pa zamenjam ekipo. V kratkem času moram sprejeti odločitev, ki zagotovo ne bo lahka.”

“Na eni strani imam Yamaho pri kateri se končno dogajajo spremembe kakršnih nisem videl v vseh šestih letih kar sem del ekipe. Na drugi strani pa lahko prestopim k moštvu, ki je že v ospredju.”

“Trenutno vzdušje pri Yamahi je zelo dobro. Vsi se trudijo, da bi ponovno postali konkurenčni.”

Kot njegovo morebitno naslednjo destinacijo se največ omenja moštvo Aprilije. Maverick Vinales je v Portimau znaova dokazal konkurenčnost njihovega motocikla.

Morda pa bodo pri Yamahi letos uspeli v dovoljšni meri izkoristiti nov koncesijski pravilnik in z napredkom prepričan Quartararoja v podaljšanje pogodbe.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje