QUARTARARO ne ve, kaj storiti glede UTESNITVENEGA SINDROMA roke

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2021 .

Fabio Quartararo je dirko za VN Španije v Jerezu začel z najboljšega štartnega položaja, vodstvo pa mu je po 14 krogih zdrsnilo iz rok, saj je zaradi težav z utesnitvenim sindromom desne roke povsem izgubil moč, tako da ni mogel niti zavirati niti odpirati ročice za plin.

“Imel sem hude težave z roko,” je pojasnil po dirki, ko so ga v garažah videli držati ledene obkladke na desni roki. “Velika škoda, saj sem imel v vodstvu zelo dober občutek. Imel sem dober tempo, vendar sem na koncu ostal brez moči v roki. Zelo sem razočaran, vendar poskušam razmišljati pozitivno, saj sem se boril do konca in vseeno osvojil tri točke.”

Dirkač Yamahe je težave z roko že imel, zaradi česar je tudi prestal operacijo v 2019, o tem, kaj lahko stori pred dirko v Le Mansu čez dva tedna, pa za zdaj še ne more razmišljati. “Nimam pojma. Na to vprašanje ne morem odgovoriti, saj mi možgani v tem trenutku ne delujejo. Preveč razmišljam, zato raje nebi. Drugi ljudje se s tem ukvarjajo namesto mene, moj menedžer, moj najboljši prijatelj iščejo najboljše možnosti. Zagotovo pa bo treba nekaj storiti, saj nisem v redu. Roka ni v redu. Lani na Portugalskem sem imel katastrofalno veliko težav, letos čisto nič. V Jerezu nisem imel nikoli težav, letos pa sem jih imel. Tega preprosto ne razumem. V tem trenutku sem zbegan, saj mi nekateri svetujejo nekaj, drugi nekaj drugega,” je pojasnil Francoz, ki je veljal za glavnega favorita za zmago, po dirki pa je ostal brez vodstva v točkovanju prvenstva.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish