QUARTARARO: Najbolj nenavadna dirka v moji karieri

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2021 .

Fabio Quartararo je priznal, da je nedeljska dika v Le Mansu bila najbolj nenavadna v njegovem življenju. Skoraj je pozabil kako izgleda vožnja flag-to-flag ob deževnih razmerah.

Dirkač Yamahe je dobil kazen dolgega kroga, saj se je ustavil na napačnem mestu pri menjavi motorja. Na koncu mu je zmanjkalo oprijema, da bi se lahko boril za višja mesta ter se je sprijaznil z tretjim mestom, katerega se je na koncu zelo razveselil. V skupnem seštevku pa je celo prevzel vodstvo točko pred Bagnaio. Izjemen uspeh dirkača, ki je po dirki v Jerezu moral na prisilno operacijo.

Dirko je začel dobro in si v suhih razmerah pridobil s Vinalesom in Millerjem nekaj prednosti pred konkurenti. V dežju je največ izgubil Vinales. Fabio se je boril skupaj z Millerjem. Proti koncu dirke je zgubil oprijem in ga je dohitel mnogo hitrejši Johann Zarco, ki se je odpeljal naprej. Tretje mesto je na koncu zadržal, saj je imel dovolj prednosti pred zasledovalci.

“Iskreno povedano je bila to najbolj nenavadna dirka v mojem življenju. Bil sem na tretjem mestu ko je začelo deževati in videl sem da se hitrejši od Mavericka in Millerja. Hitro sem ju prehitel. Nato je začelo deževati močneje in rekel sem si zakaj ni rdeče zastave. Šele nato sem se spomnil, da je v MotoGP drugačno pravilo. V boksih sem izvedel napačno menjavo motorja. Tudi to je izkušnja. Nismo pričakovali, da bomo v teh razmerah dosegli stopničke. Ob prehitevanju Zarcoja sem videl, da so ostali močno zadaj in poskušal sem ohranjati razliko,” je dejal Fabio.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish