Quartararo na dirki ne bo lovil le točk

Avtor prispevka: , objavljeno 23. avgusta 2020 .

Fabio Quartararo je napovedal, da na VN Štajerske ne bo lovil le točk s katerimi bi omilil škodo v boju za naslov, potem ko je na prejšnji dirki na Red Bull Ringu zaradi težav z motociklom v cilj pripeljal šele na osmem mestu.

Vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva bo dirko začel z desetega mesta, zato si od druge dirke na dirkališču v Spielbergu obeta boljši rezultat. Francoz je po zmagah na prvih dveh dirkah sezone nekoliko razočaral s sedmim mestom v Brnu ter nekonkurenčno predstavo na prvi avstrijski dirki, toda tokrat naj bi se dirka odvijala drugače. “Napadel bom, saj je zelo pomembno, da na dirki ne ostanem na tem mestu, ali padem še celo nižje,” je povedal Fabio. “Tokrat ne bo šlo zgolj za preživetje, temveč za vrnitev. Dal bom vse od sebe, da na dirki pokažemo maksimum.”

Quartararo bo na startu dirke stal ob Andrei Doviziosu, zmagovalcu VN Avstrije pred tednom dni. Dejal je, da bo poskušal slediti Italijanu na Ducatiju. “Poskušal mu bom slediti, saj se bo zagotovo prebil v ospredje. Vsakič, ko bo koga prehitel, bom tudi jaz poskušal prehiteti. Toda najprej moramo dobro začeti dirko, v tem pogledu pa je Dovi zelo dober. Naš tempo na dirki ne bi smel biti slab, zato upam, da bom dobro odpeljal prvi krog. Prvi dve zaviranji bosta zelo pomembni, nato pa bom poskušal slediti Doviziosu.”

Dovizioso v točkovanju prvenstva za Quartararojem zaostaja le še za 11 točk.