Quartararo: Moj prvi krog je bil katastrofalen

Avtor prispevka: , objavljeno 3. novembra 2019 .

Fabio Quartararo je po rekordnih časih na petkovih treningih v Sepangu in zmagi na kvalifikacijah napovedoval naskok na prvo zmago v razredu MotoGP. Toda ko se je dirka za VN Malezije začela je Francoz zdrsnil na osmo mesto, do konca dirke pa je pridobil le eno mesto. Po dirki je dejal, da se je vse začelo s katastrofalnim prvim krogom. “Dirka je bila zares težka,” je povedal. “Imel sem veliko težav. Prvi krog je bil katastrofalen, potem pa sem imel težave na zaviranjih, prehitevanja pa so bila nemogoča. Mislim, da ni bila težava v oprijemu na stezi, saj je Maverick Vinales na začetku vozil hitre kroge. Toda imeli smo veliko težav z drsenjem prednje gume. Vsi so dirkali s srednje trdo prednjo gumo, kar pomeni, da se nismo ušteli pri izbiri zmesi. Bilo je res čudno. Moramo ugotoviti, kaj se je zgodilo.

Sumim, da smo imeli previsok tlak v prednji gumi. Na to sem zelo občutljiv, zato mislim, da je bil to glavni razlog, saj smo veliko izgubili na zaviranjih. Pred dirko je bilo ravno obratno – prednje gume nismo uspeli dovolj ogreti, da bi se pritisk dvignil. Na dirki pa je bil tlak previsok.”

Dirkač Petronas SRT Yamahe je priznal, da je z doseženim sedmim mestom razočaran, potem ko je pred dirko kazal precej boljšo formo. “Seveda sem razočaran. Bili smo dovolj hitri vsaj za stopničke, dirko pa smo končali več kot deset sekund za zmagovalcem. Takšnega rezultata seveda nismo pričakovali.”

0 0 glasovi
Oceni komentar