Quartararo: Mir ni moj prijatelj, vendar…

Avtor prispevka: , objavljeno 21. oktobra 2020 .

V tej sezoni razreda MotoGP sta Joan Mir in Fabio Quartararo neposredna tekmeca v prvenstvu. Potem ko je slednji dolgo vodil v skupni razvrstitvi, je Mir po dirki v Aragoniji prevzel vodstvo. Pred zadnjimi štirimi dirkami ima voznik Suzukija šest točk prednosti pred tekmecem iz ekipe Petronas-Yamaha.

Oba imata skupno zgodovino, ki ne temelji zgolj na tem, da sta lani skupaj napredovala v MotoGP. Leta 2016 sta namreč bila Mir in Quartararo celo moštvena kolega. V razredu Moto3 sta tekmovala za ekipo Leopard Racing Team.

Fabio Quartararo in Joan Mir nista ravno prijatelja, vendar se medsebojno spoštujeta
Joan Mir in Fabio Quartararo- Ne ravno prijatelja, a tekmeca, ki spoštujeta drug drugega.

Joan Mir je takrat dosegel svojo prvo zmago v prvenstvu in bil na koncu skupno peti. Quartararo je sezono končal na trinajstem mestu in nato prestopil v Moto2, medtem ko je Mir še eno leto ostal v Moto3 in z desetimi zmagami v sezoni 2017 dosegel naslov svetovnega prvaka v tem razredu.

Leta 2018 sta se oba ponovno srečala v Moto2, sledil pa je prestop v MotoGP naslednje leto. Na vprašanje o svojem odnosu z Mirom Quartararo danes pravi: “Z njim imam dober odnos. Ne morem reči, da sva prijatelja, vendar je med nama veliko medsebojnega spoštovanja. Mislim, da je to najpomembnejše.”

“Vse, kar počneva na stezi, je vedno v mejah dovoljenega. Mislim, da je zato najin odnos tako dober,” je nadaljeval Francoz. “Seveda je hiter in konstanten, zaradi česar je tudi dober izzivalec za naslov.” Do zdaj sta se v neposrednem dvoboju pomerila le v Le Mansu, kjer je šlo za deveto mesto.

Članek je objavljen tudi na portalu vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish