Quartararo: Letošnja zmaga v Dohi je zame najpomembnejša v karieri

Avtor prispevka: , objavljeno 7. aprila 2021 .

Fabio Quartararo je zmagovalec zadnje dirke v Dohi. Svojo zmago je označil, kot najpomembnejšo v karieri in mu daje veliko več samozavesti, kot zmage iz lanskega leta. Spomnimo, da je lansko sezono začel sanjsko z dvema zaporednima zmagama.

“Zdi se mi, da mi ta zmaga daje veliko več samozavesti, kot zmage iz lanskega leta. Zmaga mi daje zaupanje v prihodnost,” je dejal zmagovalec zadnje dirke Fabio Quartararo.

Do zmage je prišel iz devetega štartnega položaja, kar daje zmagi še poseben sladek priokus, saj je mogel mnogo tekmecev prehiteti. Kljub temu, da proga v Katarju izredno ustreza Ducatiju, saj je izredno hiter na ravninah. Statistično pa ima največ zmaga na tej progi Yamaha. Lanske dve zmagi so Quartararoja izstrelile za glavnega favorita za naslov svetovnega prvaka. In prav to je mogoče vplivalo, da je prevelik pritisk pomenil stagniranje njegove forme, saj je po začetnih dveh zmagah uspel priti samo še enkrat na stopničke z zmago v Barceloni. “Korak za korakom. Dvakrat smo dirkali na progi v Katarju in počutim se izjemno,” je dejal Francoz.

Quartararo je dejal po prvi dirki, da se je počutil, kot novinec je veliko bolj zadovoljen z drugo dirko, kjer je imel več občutka na progi in v ovinkih. Še posebej v ovinku 10 in 15, kjer je bil mnogo boljši od ostalih tekmecev. “Dirka se je popolnoma razlikovala od prejšnjega tedna, ker sem prejšnji teden vozil malo amatersko kot novinec. Dober občutek je tudi, da sta na prvih dveh mestih Francoza (Zarco), ker česa podobnega mislim, da še ni bilo,” je še dodal Fabio.